Početna Gradske teme Radnici JKP “Gradsko zelenilo” uređuju Goranski park i Trg mira

Radnici JKP “Gradsko zelenilo” uređuju Goranski park i Trg mira

0

Počeli su radovi na realizaciji projekta „Očuvanje i unapređenje zelenila Goranskog parka sa Trgom mira u Novom Sadu“ kroz koji je planirano orezivanje 46 postojećih stabala, sadnja 48 stabala lišćara, 300 komada sadnica šiblja, kao i sadnja ruža i perena. Pored toga, biće postavljeno šest klupa i 10 drvenih korpi.

– Realizacijom navedenih aktivnosti na očuvanju i unapređenju zelenila u Goranskom parku i Trgu mira utičemo na poboljšanje uslova životne sredine ovog dela grada kroz smanjenje aerozagađenja, količine prašine i buke. Podizanjem funkcionalnosti pojedinih segmenata sistema zelenila (u zoni saobraćajnica, u okviru stambenih zona, parkovskih područja, zaštitnih zona i dr.), unapređuje se sistem zelenila na širem području Grada Novog Sada – navode u JKP „Gradsko zelenilo“.

Pored ovih aktivnosti koje su u toku, a podrazumevaju da u periodu mirovanja vegetacije Novi Sad postaje bogatiji za novo zelenilo, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ u svim delovima grada sade i rade na popuni sadnica već postojećih drvoreda, cvetnih gredica i drugog zelenila.

Izvor: novisad.com
Foto: JKP “Gradsko zelenilo” (Facebook)