Početna Gradske teme Radnici na Žeželju najavili novi štrajk za sutra

Radnici na Žeželju najavili novi štrajk za sutra

0

zezeljev_most_2_okt2015

Radnici angažovani na gradnji Žeželjevog mosta, koji su prošle sedmice štrajkovali zbog neisplaćenih zarada, sutra ponovo obustavljaju rad ukoliko im do kraja dana ne bude isplaćen novac. Radnici koje je angažovao podizvođač, firma “Mostogradnja”, poslednju platu dobili su u maju, iako je novac izvođenje radova u potpunosti obezbeđen.
U petak su imali štrajk upozorenja, nakon čega im je direktor firme obećao plate do kraja četvrtka, a oni nastavili sa redovnim radovima.

I danas su na gradilištu, a kako kažu za 021, nadaju se uplati, inače će sutra sve ponovo stati.
Rok je do kraja dana, a sutra ćemo redovno doći na posao i štrajkovati ako nam ne legne novac. Poslednju platu dobili smo u maju i sramota je da nas ovako zamajavaju“, rekao je za naš portal jedan od radnika.

Branko Knežević, direktor “Mostogradnje”, koju je izvođač radova “Železnice Srbije” angažovao na poslu, rekao je za 021 da “nema vremena” da kaže da li će radnici danas dobiti zaostale plate. Podsetimo da ni prošle sedmice nije imao vremena.
Nakon višemesečnih potezanja na relaciji Republika – Pokrajina, novac za gradnju Žeželjevog mosta uplatili su i Pokrajina preko Uprave za kapitalna ulaganja, Grad Novi Sad, kao i Evropska unija, koja je jedan od ulagača. Radovi su počinjali i stajali, a radnici koji su prošle godine radili na Žeželju takođe su štrajkovali, pa podneli tužbe protiv firme zbog neisplaćenih zarada.

U “Železnicama Srbije” ni nakon pet dana nisu odgovorili na naše pitanje – gde je novac koji pripada radnicima, a u Upravi za kapitalna ulaganja rekli su da je sva odgovornost na izvođaču, te da ćutanje nije nikakvo rešenje.

Autor: 021.rs
Foto: G.Nikolin