Početna Gradske teme Radnici novosadskih javnih preduzeća dobili novi kolektivni ugovor

Radnici novosadskih javnih preduzeća dobili novi kolektivni ugovor

0
SAMSUNG DIGITAL MOVIE

U Gradskoj kući danas je potpisan Poseban kolektivni ugovor između Gradskog veća i tri reprezentativna sindikata javnih preduzeća.
Ugovor koji se svake godine potpisuje u ime Grada potpisao je gradonačelnik Miloš Vučević, a u ime radnika Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, Granski sindikat javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti “Nezavisnost” – Regionalno povereništvo Novi Sad i Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije u Novom Sadu.

Kolektivnim ugovorom su uređena prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa u javno-komunalnim i drugim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Sad, kao i međusobni odnosi učesnika tog kolektivnog ugovora.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što su i ove godine usaglasili stavove i potpisali kolektivni ugovor, koji garantuje prava zaposlenih u javnim preduzećima.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević kaže da su sva tri sindikata našli zajednički jezik oko uslova, a da je Grad pokazao spremnost da se sa njima dogovori oko kolektivnog ugovora, čime se nastavlja saradnja koja traje nekoliko godina.

Sindikatima sad sledi pregovaranje sa rukovodstvima javnih preduzeća oko kolektivnih ugovora za svaku firmu pojedinačno, čime će se za svako preduzeće detaljnije definisati zaštita radnika u skladu sa Zakonom o radu i drugim aktima.
Autor: 021.rs