Početna Gradske teme Radnici preduzeća “Hleb” zamrznuli štrajk do petka

Radnici preduzeća “Hleb” zamrznuli štrajk do petka

0

hleb beli

Više od stotinu radnika novosadskog preduzeća “Hleb” zamrznuli su štrajk nakon što im je do petka obećana isplata zaostalih putnih troškova u iznosu od pet miliona dinara. Radnici, koji su juče ustanovili minimum procesa rada, dali su rok do kraja ponedeljka za rešenje njihovih problema. Za dugovanja od šest miliona neisplaćenih za plate i pet miliona za putne troškove radnici, kako kažu, nisu odgovorni, a na takvima je da trenutno pronađu rešenje barem za putne troškove.

Predsednik sindikata zaposlenih u AD “Hleb” Milan Ljubanović kaže za 021 da štrajk formalno nije prekinut, samo zamrznut do kraja sedmice, s obzirom na to da je direktor firme Zoran Jaćimović dao obećanje da će problem putnih troškova biti rešen do petka.

Napismeno nam je dao, potpisao i overio da će zaključno sa petkom biti isplaćeno to što tražimo, a to su putni troškovi u celosti. Za plate ćemo u ponedeljak da idemo na razgovor i tražićemo dinamiku i isplatu na 10 dana po plata ili deo. U narednih 70 dana želimo to da rešimo“, kaže Ljubanović povodom nagoveštaja da preduzeću preti stečaj krajem godine.

On dodaje da će se u petak znati da li će biti generalnog štrajka, na koji su radnici spremni u slučaju negativnih ishoda po njih. “I u petak će biti hleba, a ako ne ispoštuju ovo što su obećali, u subotu iz naše fabrike neće izaći ni vekna hleba“, poručuje Ljubanović za naš portal.

Podsetimo da radnici AD “Hleb” tri i po meseca nisu dobili plate, a preduzeće je u velikim problemima jer ne može da naplati celokupan iznos koji mu se duguje. Jedan od većih dužnika je, inače, PU “Radosno detinjstvo”, čiji vrtići, kao i novosadske bolnice, dobijaju prehrambene proizvode iz “Hleba” i u slučaju minimalnog procesa rada.

Autor: 021.rs