Početna Gradske teme Radovi na novim semaforima i u Veterniku

Radovi na novim semaforima i u Veterniku

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada postavlja semafore kako bi pešaci, biciklisti i vozila mogli bezbednije da se kreću kroz raskrsnicu Novosadskog puta i ulice Nova 1 u Veterniku.

U zoni raskrsnice biće formirani novi pešački prelazi, koji će biti popločani pločama vodiljama i taktilnim pločama, specijalnim vrstama za slepa i slabovidna lica koja se upotrebljava da bi olakšala kretanje osobama sa invaliditetom. Takođe, očekuju se i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Na raskrsnicama će biti postavljena i dodatna oprema – taster za pešake, displej za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla i detektor najave vozila iz sporednih pravaca.

Vrednost radova na ovoj raskrsnici iznosi 12,5 miliona dinara, a krajem septembra se očekuje puštanje ovog semafora u rad.

Predviđene su još tri lokacije za postavljanje novih semafora u toku tekuće godine. Semafori će biti urađeni na raskrsnicama Novosadskog puta i ulice Stevana Sinđelića, na raskrsnici ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope, kao i na raskrsnici ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay