Početna Gradske teme Radovi na proširenju dela Sentandrejskog puta trajaće sedam meseci

Radovi na proširenju dela Sentandrejskog puta trajaće sedam meseci

0

Tender za proširenje Sentanadrejskog puta u delu od Primorske do Velebitske ulice, raspisan je posle godinu i po dana najave, saznaje “021”.

Gradnju dodatne dve kolovozne trake finansiraju Grad, Pokrajna i JP “Putevi Srbije” i kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji procenjena vrednost radova je 585.515.899,20 dinara bez PDV-a (533 miliona saobraćajnica, 51,6 miliona javno osvetljenje). Ovim radovima je predviđeno da se sagradi saobraćajnica u dužini od oko 1,3 kilometra, pri čemu bi se radile biciklističke i pešačke staze, kao i gradila nova javna rsveta i rekonstruisao deo vovodovne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise uz gradnju kučnih priključaka.

U predlogu ugovora Uprava za građevinsko zemljište traži da izvođač radova proširi Sentandrejski put u maksimalnom roku od 210 kalendarskih dana, odnosno sedam meseci. Predviđeno je da se tokom radova saobraćaj normalno odvija u postojećoj kolovoznoj traci Sentandrejskog puta, pri čemu će u nekoliko faza dolaziti i do preusmeravanja saobraćaja zbog radova prvenstveno u zoni raskrsnica.

Zanimljivo je da se iz tehničke dokumentacije vidi da će biti asfaltirana 21 hiljada kvadrata, postavljen 131 stub javne rasvete i pri tome će raskrsnice Sentandrejskog puta sa ulicama Otokara Keršovanija, Paje Radosavljevića i Ritske biti semaforizovane. Takođe, biće posečeno 208 stabala drveća, ali se iz tehničke dokumentacije ne vidi da li će biti nove sadnje, pri čemu se čini da će hotrikulturni radovi biti u posebnom tenderu, jer nema ni pomena o ovoj vrsti radova tokom proširenja Sentandrejskog puta.

Kada će uslediti proširenje ostatka Sentantandrejkog puta od Velebitske do autoputa u dužini od oko 1,2 kilometra, za sada nije poznato.

Podsetimo i da se ovi radovi poklapaju sa aktulenom rekonstrukcijom Sentandrejskog mosta na kanalu, kao i očekivanim radovima na gradnji brata blizanca ovog mosta koji će kada se pogledaju sadašnji napredak u pripremi projekta biti sagrađen kada već bude uveliko proširen deo Sentanrejskog puta od od Primorske do Velebitske ulice, jer rok samo za projektovanje novog mosta je osam meseci, tj. duže i od proširenja saobraćajnice, koji će uslediti.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay