Početna Gradske teme Radovi na Satelitskoj pijaci u fazama

Radovi na Satelitskoj pijaci u fazama

0

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić  posetio je nedavno JKP „Tržnica”. Tokom obilaska Satelitske pijace, u razgovoru s direktorom tog preduzeća Urošem Lončarom naglašeno je kolika je važnost uređenja, kako pomenute novosadske pijace, tako i drugih pijaca kojima upravlja JKP „Tržnica”.

– Podrška u planiranim aktivnostima je „Tržnici” zagarantovana, a moja sugestija je da se dalji radovi na Satelitskoj pijaci odvijaju u nekoliko faza, a da se vodi računa o estetici i funkcionalnosti prilaza pijaci – istakao je Jelušić.

Kako je dodao, želja mu je da i ova pijaca bude uređena i dođe na nivo kakav zaslužuju da imaju pijace u gradu koji je Evropska prestonica kulture.

– Verujem da će novo rukovodstvo uspeti u tome – poručio je Jelušić.

S tim u vezi, direktor JKP „Tržnica” Uroš Lončar naglasio je da je namera da se novouređenom platou Satelitske pijace pripoji parcela koja se nalazi uz njega. Time će se stvoriti uslovi za bolji raspored tezgi i veći komfor, kako zakupaca, tako i posetilaca te pijace.

– Imamo odličnu saradnju s Upravom za komunalne poslove grada Novog Sada te će se uređenje Satelitske pijace ogledati u postavljanju novih montažnih objekata, tezgi i vitrina, uz podršku gradonačelnika Miloša Vučevića i Grada – naglašava Lončar.

Po njegovim rečima, zajedno s Upravom za urbanizam i građevinske poslove, Upravom za građevinsko zemljište i investicije i JKP „Put” će dogovarati dalje investicije koje se tiču uređenja same pijace, ali i okoline.

U prethodnom periodu je na Satelitskoj pijaci uređen plato na kojem su tezge, montažni objekti i lokali. Planirani radovi na daljem uređenju obuhvatiće zamenu dotrajalih montažnih objekata, tezgi i vitrina.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Wikipedia