Početna Gradske teme Radovi u Isidorinoj gimnaziji pri kraju

Radovi u Isidorinoj gimnaziji pri kraju

0

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Gimnazije „Isidora Sekulić“ blizu su kraju, a učenici će u svoje klupe doći u drugom polugodištu.

Reč je o jednoj od najskupljih zajedničkih investicija koju zajedno finansiraju Grad Novi Sad i Autonomna Pokrajina Vojvodine, u koju su uložili 365 miliona dinara. Radove su danas obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Do sada okončanim radovima, postojeći prostor od 2.480 m² uvećan je za dodatnih 743 m², tako da sada površina škole iznosi 3.223 m². Škola je ovim dobila čitav jedan novodograđeni sprat, a ukupan broj učionica se povećao za pet. Osim novog prostora, škola je realizacijom ovog projekta dobila i spoljni lift za osobe sa invaliditetom, novu opremu, a stolarija i podovi na objektu su kompletno zamenjeni ili rekonstruisani.

– Ovo je jedna od najvećih i najskupljih investicija u školskom sistemu na teritoriji Grada Novog Sada, posle Muzičko-baletske škole koja je izgrađena kao potpuno nova škola. Grad i Pokrajina zajedno su uložili 365 miliona dinara u povećanje prostornog kapaciteta Gimnazije za čak trećinu. Učenici i nastavnici, ne samo da su dobili nove učionice, nego je postojeći objekat kompletno renoviran, opremljen najsavremenijom tehnologijom, potpuno klimatizovan, tako da sada imaju najbolje uslove za nastavu. Cilj nam je da uredimo i dvorište ove Gimnazije, za koju svake godine raste interesovanje za upis – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da je najvažnija vest za učenike da će moći da se vrate u svoje klupe u drugom polugodištu, jer su radovi na samom kraju.

– Naredne godine ćemo početi izgradnju sportske sale u Gimnaziji „Laza Kostić“ na Telepu, a bavićemo se i izgradnjom nove škole na Satelitu – rekao je Mirović.

Učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“ trenutno nastavu pohađaju u objektu Srednje mašinske škole, a vratiće se u svoju školu, nakon ishodovanja upotrebne dozvole, što se očekuje u drugom polugodištu.

Direktorka gimnazije Ružica Vukobratović istakla je da će nakon proširenja prostora škola imati osam odeljenja više. Danas tu gimnaziju pohađa 1.050 učenika.

– Novi prostor će poboljšati redovnu nastavu i naše vannastavne aktivnosti, kojih imamo čak 38. Dobili smo specijalizovanu učionicu za pripremnu nastavu za takmičenja, biblioteku i pet novih učionica, kao i lift za učenike sa invaliditetom – kazala je Vukobratović.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay