Početna Gradske teme Radovi u zoni petlje Feketić i petlje Sirig tokom vikenda

Radovi u zoni petlje Feketić i petlje Sirig tokom vikenda

Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a porast dnevnih temperatura, suvi kolovozi, dobra vidljivost i umeren intezitet saobraćaja van gradova i naseljenih mesta vozačima olakšavaju vožnju i čine je bezbednijom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Umeren broj vozila nalazi se na auto-putevima pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja.

Slično je na magistralnim i regionalnim pravcima na kojima je prohodnost dobra i na kojima nema vanrednih i posebnih obustava, sem na onim mestima gde su zbog radova predviđene izmene.

Radovi u zoni petlje Feketić i petlje Sirig tokom vikenda

Putevi Srbije najavili su da će tokom vikenda izvoditi radove na premeštanju VMS portala sa lokacije Feketić na lokaciju Sirig, što će podrazumevati i kraće obustave saobraćaja između 13 do 14 sati.

Demontaža VMS portala počeće 16. maja od 06.00 do 09.00 u zoni petlje “Feketić” u smeru ka Subotici, a montaža od 10.00 do 14.00 u zoni petlje “Sirig” smer ka Subotici.

U subotu u zoni petlje “Subotica-istok”, smer ka Beogradu, montaža VMS-a za obaveštavanje učesnika u saobraćaju.

U nedelju od 06.do 9.00 zona petlje „Feketić“, smer ka Beogradu, demontaža VMS portala, a od 10.00 do 14.00, zona petlje „Sirig“, smer ka Beogradu, montaža VMS portala.

Radovi će se izvoditi tokom dana u zaustavnoj i voznoj saobraćajnoj traci auto-puta, a saobraćaj će biti preusmeren na preticajnu saobraćajnu traku aut-puta, u dužini od 100 metara.

Kratkotrajne obustave saobraćaja od po 15 minuta planirane su za 16. maj, između 13.00 i 14.00 u zoni petlje “Sirig”, smer ka Subotici i dan kasnije u istom periodu u zoni petlje „Sirig“, smer ka Beogradu.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay