Početna Gradske teme Raspisan konkurs za direktora GSP-a

Raspisan konkurs za direktora GSP-a

0

Raspisan je javni konkurs za izbor direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad. Odluka o konkursu je doneta pre nekoliko dana na Skupštini grada.

Trenutni vršilac dužnosti direktora je Ivan Radojičić. U septembru ističe rok od godinu dana u kom bi trebalo da se izabere direktor preduzeća putem konkursa.

U oglasu se navodi da za direktora može da se kandiduje punoletna osoba koja ima stečeno visoko obrazovanje, koja ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, kao i da ima najmanje tri godine iskustva na poslovima u vezi sa oblašću rada GSP-a.

Takođe, traži se da kandidat poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, da nije član političke stranke, kao i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci i da mu nije izrečena mera bezbednosti.

Zanteresovani za mesto direktora dokumentaciju i prijavu šalju Komisiji za sprovođenje konkursa, na adresu Žarka Zrenjanina 2, sprat II, soba 25. Rok za podnošenje kandidatura je 1. jul.

Očekuje se da će mesto direktora zauzeti dosadašnji vršilac dužnost, jer je proteklih godina ustaljena praksa da ljudi koje stranke imenuju kao v. d. zamrznu članstvo u partiji i posle budu redovno izabrani bez ikakvih protivkandidata.

Tako su pre nekoliko dana na mesta direktora Čistoće, Gradskog zelenila i Vodovoda i kanalizacije imenovani dosadašnji vršioci dužnosti, a u toku su i različite faze konkursa za izbor direktora Tržnice, Stana, Puta i Toplane.

Izvor: 021.rs
Foto: NSHronika.rs