Početna Gradske teme Raspisan konkurs za “Nova mesta”

Raspisan konkurs za “Nova mesta”

0

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom „Nova Mesta“, na koji svoje ideje i projekte do 19. jula 2021. godine može da preda stručna javnost. Pravo učešća imaju sva stručna pravna i privatna lica, što podrazumeva arhitekte, urbaniste, pejzažne arhitekte, kao i studente iz tih oblasti.

Konkurs sprovodi „DaNS“ – društvo arhitekata Novog Sada. Cilj konkursa je da se kroz valorizaciju više pristiglih idejnih rešenja iznađe ono najkvalitetnije za uređenje urbanih džepova na četiri lokacije u Novom Sadu. Autori najboljih radova biće nagrađeni.

Konkurs je raspisan za uređene sledećih lokacija: Trg Galerija, Park – Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, Vidikovac – most Slobode i deo zelene površine uz Bulevar patrijarha Pavla.

Konkursnu dokumentaciju za nabavku usluge izrade urbanističko-arhitektonskog rešenja za uređenje novih mesta u Novom Sadu u postupku nabavke – konkurs za dizajn zainteresovani mogu pronaći na Portalu javnih nabavki, kao i na internet stranici fondacije „Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture“. Informacije o samom konkursu mogu se preuzeti i sa Portala javnih nabavki finalni TEHNICKI OPIS NOVA MESTA 2021.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay