Početna Gradske teme Raspisan tender za izgradnju kanalizacije na Klisi

Raspisan tender za izgradnju kanalizacije na Klisi

0

Procenjeno je da će gradnja kanalizacije otpadnih voda u MZ Klisa koštati 62,5 miliona dinara, bez PDV-a. Budući da se ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose do 3. februara, radovi bi mogli da počnu na proleće i trajaće oko šest meseci, odnosno 180 dana. Navedeno je da je to faza C, kojom je obuhvaćeno oko 15 ulica.

Projektno-tehničkom dokumentacijom, koju je izradio novosadski “Vojvodinaprojekt”, osim osnovne kanalizacione mreže, obuhvaćeni su i kućni priključci. Ukupna dužina trase, koja se pruža preko gotovo 150 parcela različite površine, je 2.867,5 metara. Uvidom u Katastar, može se primetiti da se ti placevi se nalaze u Velikom ritu, te ulicama Alekse Nenadovića, Hristifora Žefarovića, Mali Beograd, Mladena Leskovca, Prizrenskoj, Nikanora Grujića, Kralja Uroša, Ivana Kneževića, Negotinskoj, Majke Jugovića, Stojana Čupića, Vojvode Prijezde i Emanuila Jankovića.

U tehničkom opisu je navedeno da su u pojedinim ulicama izgrađeni kolovozi i trotoari, te da su drvoredi i zelene ograde ispred stambenih objekata promenljive gustine, starosti i vrste. Projektanti napominju da postoji mogućnost da u toku radova projektovana trasa bude izmeštena, kada “šliciranjem” bude utvrđen tačan položaj drugih podzemnih instalacija. Ta izmeštanja mogu uticati na količine radova pa je projektant u predmeru i predračunu predvideo i zaštita i izmeštanje instalacija.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije dostavljaju se do 3. februara, a najviše 40 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili, pak, obusavi postupka. Imajući u vidu sve rokove, kao i vreme neophodno za uvođenje izvođača u posao, gradnja kanalizacije mogla bi da počne u aprilu.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay