Početna Gradske teme Rast cene kvadrata u Novom Sadu veći nego u Beogradu

Rast cene kvadrata u Novom Sadu veći nego u Beogradu

0

Po visini cena nekretnina Beograd i dalje prednjači. U centru Beograda, koji važi za jednu od najatraktivnijih lokacija u Srbijij zabeležen je rast cena od 3,25 odsto, u odnosu na mesec maj, te sada cena kvadrata na ovoj lokaciji iznosi 2.958 evra.

Tokom juna, naveći rast cena kvadrata zabeležen je u centru Novog Sada, gde je cena porasla za čak 8,66 odsto i sada iznosi 2.246 evra po metru kvadratnom. Ono što je takođe bitno naglasiti je da je u Nišu tokom meseca juna cena kvadrata posebno porasla u opštini Pantelej za 8,88 odsto i sada iznosi 1.361 evra po metru kvadratnom.

Domaće tržište je posebno interesantno, prvenstveno zato što svako malo pojedini ekonomski stručnjaci ističu da je ono u kriznom periodu ispalo zamena za tržište kapitala te se u njega ulaže kako bi se sačuvao kapital. U pojedinim slučajevima ako pogledamo kretanje cena neminovno je da su investitori na domaćem tržištu uspeli i da ostvare profit.

Najskuplji kvadrat u Srbiji je i dalje u centru Beograda, koji je u junu porastao za 3,25 odsto i tako se popeo na nivo od 2.958 evra. Na Vračaru su cene rasle 2,01 odsto i trenutno iznose 2.796 evra.

Najveći rast cena u Novom Sadu je zabeležen u centru Novog Sada i to od 8,66 odsto, te je tamo kvadrat sada 2.246 evra. Na drugom mestu po stopi rasta u Novom Sadu je naselje Grbavica sa rastom od 2,34 odsto i prosečna cena kvadrata se tu kretala u junu oko 2.058 evra.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay