Početna Gradske teme Reci mi nešto što ne znam: Korupcija u javnim nabavkama za radove...

Reci mi nešto što ne znam: Korupcija u javnim nabavkama za radove na školskim objektima?

School_blackboard

Demokratska stranka zatražila je da Državna revizorska ustanova i druge nadležne ustanove ispitaju rad novosadske Uprave za obrazovanje zbog sumnje na korupciju u javnim nabavkama.

Ova stranaka navodi da se iz izveštaja o investicionim aktivnosti za 2014. godinu vidi kako je radove na školskim objektima izvodilo svega nekoliko firmi, koje su radile doslovno sve – od nabavke šerpi, preko postavljanja instalacija, pa do izdavanja energetskog pasoša.

Ova stranka upozorava i da sredstva za materijalne troškove, koje treba da obezbedi lokalna samouprava, stalno kasne zbog čega su školama više puta bili isključeni telefoni, a pretnje isključenjem struje su postale redovna pojava. Školama nedostaje potrošni materijal, odlaske đaka na takmičenja često finansiraju njihovi roditelji.

Demokrate su upozorile i da pojedine mesne zajednice organizuju prijeme u čast najboljih učenika iz škola sa svoje teritorije, na kojim deca i njihovi roditelji slušaju bajke o podvizima Srpske napredne stranke i gradonačelnika Miloša Vučevića.

– Prijemi se tobože organizuju povodom uspeha koje su deca postigla na školskim takmičenjima, a u stvari je reč o nevešto maskiranim stranačkim skupovima i najprizemnijoj propagandi. Navodni prijemi počinju obraćanjima “dragim članovima Srpske napredne stranke”, a završavaju dodelom pohvalnica deci za “doprinos aktivnostima mesne zajednice”!? Između toga, priča se o uspesima gradske vlasti, a deci i njihovim roditeljima poručuje: “Dok je nama našeg gradonačelnika, ne treba da brinete za budućnost”, navode demokrate.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija