Početna Gradske teme Redovi za pasoše u Novom Sadu

Redovi za pasoše u Novom Sadu

 

Za izdavanje pasoša na šalterima novosadske policije poslednjih nedelja stvaraju se sve veće gužve.

Pred šalter salom na Bulevaru oslobođenja, kod Mosta slobode, još pre 6 časova ujutru pravi se red da bi se zakazalo vreme dolaska za vađenje pasoša. Dolazak oko 7 časova, kada šalteri počinju da rade, ne garantuje da ćete dobiti termin. Tako je bilo i jutros i, kako nam je ispričala jedna Novosađanka, ona je došla u 7h, ali kada je stigla na red svi termini su bili popunjeni.

Velike gužve bile su i poslednjeg radnog dana pre praznika. Posle 7 časova, kada su se vrata otvorila, red se od šaltera protezao kroz celu salu, a zatim i ispred nje. U ovoj šalter sali stvara se još jedan red, jer je to jedino mesto gde se novi pasoši podižu.

Slične gužve su i u stanici policije na Bulevaru Kralja Petra I, a zahtevi za novi pasoš predaju se i na šalterima u policijskoj stanici u Ulici Stevana Hladnog, kod Satelitske pijace.

Na zakazivanju preko portala e-uprava svi termini za maj su zauzeti i uveliko se popunjavaju mesta za jun.

Ukoliko neko želi, može probati da redove izbegne odlaskom u neko od okolnih mesta, jer se zahtev za izdavanje pasoša može predati u bilo kojoj policijskoj stanici u Južno bačkom okrugu bez obzira na mesto prebivališta, pošto Novosadska policija pokriva ceo okrug.

Pasoši se dobijaju u roku od deset dana.

U policiji su za 021.rs nezvanično naveli da su gužve za izdavanje pasoša očekivane tokom prolećnih meseci, pred početak letnje sezone i da je tako već godinama. Ipak, kako kažu, sada su gužve i veće jer je ove godine deset godina od kako je počelo izdavanje novih pasoša Srbije, pa veliki broj ljudi sada menja putne isprave.

Izvor: 021
Foto: NsHronika