Početna Gradske teme Rekonstruisano igralište vrtića “Palčica”

Rekonstruisano igralište vrtića “Palčica”

0

Igralište vrtića “Palčica”, u Ulici Branimira Ćosića 7, rekonstruisano je i svečano otvoreno.

Renoviranje tog vrtića, koji pohađa oko 650 dece, deo je projekta “Veliko srce”, koji realizuju Fondacija “Ana i Vlade Divac” i “Eurobanka”, a PU “Radosno detinjstvo” jedna je od pet predškolskih ustanova iz Srbije koje su dobile donaciju za tu namenu.

Direktorka PU “Radosno detinjstvo” Mirjana Đurđev zahvalila se na donaciji, rekavši da je sada omogućeno da deca na kvalitetniji način provode vreme u dvorištu vrtića. Donatori kažu da je prostor obogaćen novim interaktivnim spravama, koje doprinose da se kod dece razvija samopouzdanje, radoznalost i kreativnost.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović zahvalio se u ime grada Novog Sada svim učesnicima uspešno realizovanog projekta.

– Mališani vrtića “Palčica” imaće još više razloga da slobodno vreme provedu na svom igralištu, koje je maštovito osmišljeno kao indijansko selo. Kućice za igru i učenje omogućiće deci da, uz maštu i kreativnost, otkrivajući svet oko sebe, odrastaju na najlepši način – rekao je Petrović.

“Eurobanka” i Fondacija “Ana i Vlade Divac” su od 2008. godine, kada je projekat “Veliko srce” pokrenut, obnovili 50 igrališta u dečijim vrtićima, kao i veliki broj prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama koje koriste deca. Zahvaljujući akciji, više od 25.000 mališana širom Srbije dobilo je kvalitetne uslove za igru, učenje i srećnije detinjstvo.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs