Početna Gradske teme Rekonstrukcija bazena na Spensu obustavljena zbog vrućine, radovi gotovi do jeseni

Rekonstrukcija bazena na Spensu obustavljena zbog vrućine, radovi gotovi do jeseni

0

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena na Spensu privremenu su obustavljeni zbog visokih temperatura, ali će do jeseni sve biti završeno, kaže gradonačelnik Miloš Vučević.

“Skinute su sve pločice i sve instalacije koje su morale da se skinu, po zahtevu nadzornog organa, odnosno na osnovu stručnog mišljenja FTN-a i projektantske kuće koja je angažovana da radi projekat saniranja, odnosno otklanjanja propusta iz prve faze radova. Ono što sam dobio kao odgovor da na ovim temperaturama nije moguće da se lepe pločice”, kaže gradonačelnik Vučević.

Kao i kod prve rekonstrukcije, radove obavljaju iste firme – Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021. Radovi bi trebalo da budu završeni u naredna dva meseca, a da li će tako i biti, čini se da niko ne zna.

“Najviše bih voleo da stvari u vezi sa bazenom na Spensu idu brže. Mogu samo da vam kažem da je očišćeno i sklonjeno i da sad čekamo postavljanje instalacija, ovaj put, nadam se, kako Bog zapoveda i kako projekat nalaže”, poručuje Vučević.

Radovi i na Sajmištu, sledeće godine počinju radovi u Futogu

Prema rečima gradonačelnika Vučevića, do kraja godine se očekuje i da bazen na Sajmištu bude pokriven balonom, što bi omogućilo njegovo korišćenje i u zimskom periodu.

“Imamo njhovo obećanje da će biti u stanju da do nove godine završe zatvaranje bazena sa balonom koji ima grejanje, i svlačionice i sanitarne čvorove, kako bi mogli da na Sajmište u zimskom periodu izmestimo, pre svega, plivačke klubove”, objašnjava Vučević.

Tada bi bazen na Spensu bio namenjen pre svega građanima jer će svi sportski klubovi moći da koriste Sajmište, a vaterpolisti Vojvodine bazen na Slanoj bari.

Naredne godine se očekuje i početak radove na izgradnji bazena u Futogu.

“Na žalost, nije nam uspeo prvi poziv za idejno rešenje za bazenski kompleks u Futogu i mi smo ga sad ponovo raspisali. Očekujemo da bi, ako ovaj poziv za novi zatvoreni olimpijski bazen prođe, mogli do novembra ili decembra da ugovorimo radove i da bi početkom 2022. mogli da vidimo i radove na izgradnji novog kompleksa u Futogu”, zaključuje Vučević.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay