Početna Gradske teme Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Limanu poskupela za više od 100 miliona...

Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Limanu poskupela za više od 100 miliona dinara

Ukupna vrednost radova na objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu je poskupela za više od 100 miliona dinara i sada iznosi preko 931 milion dinara sa PDV-om, piše 021.rs.

Ovo poskupljenje radova je obelodanjeno 2. septembra objavljivanjem izmene ugovora na portalu javnih nabavki. To se dogodilo nakon što je nedavno saopšteno da su radovi gotovi i da se očekuje useljenje, nakon višemesečnog produženja rokova. Razlog za poskupljenje radova je pojava dodatnih poslova.

– Privredni subjekat sa kojim je zaključen Ugovor, nakon rušenja i demontaže, sagledao je da je neophodno da se izvedu dodatni arhitektonsko-građevinski, mašinski i hidrotehnički radovi, te je iz tog razloga potrebno da isti izvrši i dodatne radove zbog kompatibilnosti sa već izvedenim radovima na postojećim pozicijama, i zbog postizanja funkcionalnosti objekta – navodi se u odluci koju prenosi 021.rs.

Rekonstrukcija i nadogradnja ovog objekta su nedavno završeni nakon više od godinu i po dana, uz višemesečno pomeranje roka. Objekat još nije počeo sa radom, jer je u toku useljenje opreme, tehnički prijem i drugi prateći radovi. Očekuje se da će pacijenti moći da koriste ovaj objekat krajem septembra.

Izvor: 021.rs
Foto: DZNS