Početna Gradske teme Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Limanu poskupela za više od 100 miliona...

Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Limanu poskupela za više od 100 miliona dinara

0

Ukupna vrednost radova na objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu je poskupela za više od 100 miliona dinara i sada iznosi preko 931 milion dinara sa PDV-om, piše 021.rs.

Ovo poskupljenje radova je obelodanjeno 2. septembra objavljivanjem izmene ugovora na portalu javnih nabavki. To se dogodilo nakon što je nedavno saopšteno da su radovi gotovi i da se očekuje useljenje, nakon višemesečnog produženja rokova. Razlog za poskupljenje radova je pojava dodatnih poslova.

– Privredni subjekat sa kojim je zaključen Ugovor, nakon rušenja i demontaže, sagledao je da je neophodno da se izvedu dodatni arhitektonsko-građevinski, mašinski i hidrotehnički radovi, te je iz tog razloga potrebno da isti izvrši i dodatne radove zbog kompatibilnosti sa već izvedenim radovima na postojećim pozicijama, i zbog postizanja funkcionalnosti objekta – navodi se u odluci koju prenosi 021.rs.

Rekonstrukcija i nadogradnja ovog objekta su nedavno završeni nakon više od godinu i po dana, uz višemesečno pomeranje roka. Objekat još nije počeo sa radom, jer je u toku useljenje opreme, tehnički prijem i drugi prateći radovi. Očekuje se da će pacijenti moći da koriste ovaj objekat krajem septembra.

Izvor: 021.rs
Foto: DZNS