Početna Gradske teme Rekonstrukcija prostora oko Saobraćajne policije u Šajkaškoj do oktobra

Rekonstrukcija prostora oko Saobraćajne policije u Šajkaškoj do oktobra

Rekonstrukcija ulica oko prostorija Saobraćajne policije u Šajkaškoj 34 trebalo bi da bude završena u oktobru ove godine.

U okviru kompleksa policijske ispostave kompletno se rekonstruišu saobraćajne površine, rešava se problem odvođenja atmosferaskih voda i postavlja novo javno osvetljenje.

Na postojećim pristupnim saobraćajnicama, koje su bile u veoma lošem stanju, biće izgrađen novi kolovoz, uređuju se pešačke staze oko objekta, sa mogućnošću pristupa za automobile, u skladu sa potrebama Odeljenja saobraćajne policije.

Radovi na ovoj lokaciji obuhvataju i uređenje parking prostora. Između objekta i Šajkaške ulice, kao i prema Ulici Teodora Mandića, predviđeno je ukupno 47 parking mesta i dva mesta za osobe sa invaliditetom, kao i parking za bicikle. Na delu glavnog ulaza u objekat biće izgrađena rampa, kako bi bio omogućen pristup osobama sa invaliditetom.

Biće izgrađen novi sistem atmosferske i fekalne kanalizacije. Kompleks objekta Saobraćajne policije osvetljavaće 15 novih stubova javnog osvetljenja sa LED sijalicama.

Vrednost investicije je skoro 26 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay