Početna Gradske teme Rekordan broj novoobolelih od korone u Novom Sadu

Rekordan broj novoobolelih od korone u Novom Sadu

0

U Vojvodini je u poslednja 24 sata registrovano 235 novoobolelih od virusa korona, od kojih je njih 101 u Novom Sadu, što je novi rekord.

Institut za javno zdravlje Vojvodine navodi da je u poslednja dva dana u pokrajini registrovano 450 novih slučajeva, od kojih je 186 u Novom Sadu. To je, prema Institutu, najveći dnevni porast broja obolelih od Covid-19 od početka epidemije.

Od početka epidemije u martu pa do 19. jula, u Vojvodini je registrovano ukupno 3.796 slučajeva koji su potvrđeni PCR testom, među kojima je u Novom Sadu 1.566.

Broj hospitalizovanih zbog teže kliničke slike je i dalje u porastu, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

“Epidemiološka situacija u Vojvodini se ocenjuje kao nepovoljna. Moguće je i očekuje se dalje pogoršanje situacije. Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem, i ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolaže će ubrzo biti prevaziđeni”, zaključuje Institut.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 277 pаciјеnata obolelih od Covid-19. Оd tоgа, kod 22 pacijenata je na respiratorima.

U KCV-u napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd korone, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Kada je u pitanju broj ljudi u samoizolaciji, trenutno ih je u Novom Sadu 458, što je pad za 60 u odnosu na dan ranije kada ih je bilo 518. Ovim je nastavljen pad broja osoba u izolaciji koji traje nekoliko dana, što je i posledica toga što su počeli da ističu rokovi od 14 dana koliko traje karantin.

S druge strane, na nivou Srbije nema smanjenja i sada je u samoizolaciji 9.049 ljudi, dok je dan ranije bilo njih 8.796.

Izvor: 021
Foto: Pixabay