Početna Gradske teme Rešen problem odliva kadrova iz JGSP “Novi Sad”

Rešen problem odliva kadrova iz JGSP “Novi Sad”

0

Republička Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje dala je saglasnost JGSP “Novi Sad” da može da zaposli, odnosno angažuje, 85 radnika na određeno vreme čime je rešen problem odlaska kadrova tog javnog preduzeća u inostranstvo.

– Ovim novim odobrenjem potpuno ćemo rešiti problem sa potrebnim brojem zaposlenih koji su okosnica našeg preduzeća vozača, mehaničara, limara i kontrolora. Ono što sam obećao u decembru, sada je u potpunosti ispunjeno – izjavio je tim povodom direktor JGSP “Novi Sad” Milan Stanivuković i dodao da za svako novo zapošljavanje u preduzeću, u skladu sa zakonom, mora postojati saglasnost navedene Komisije.

– Bilo je nekih koji su mene i moj tim početkom godine optuživali i govorili da je stanje u preduzeću nezadovoljavajuće. Naša dela i stvarnost su ih lako demantovali i pokazali da je taj napad bio orkestriran i politički obojen. Ne želim da ulazim u detalje zašto je to neko učinio, ali mi je žao jer je ostavilo nezasluženo ružnu sliku o gradskom prevozniku. Početkom godine od republičke Komisije dobili smo jedno odobrenje za zapošljavanje, sada je stiglo i novo, tako da problema sa radnom snagom nemamo – istakao je Stanivuković.

On je naglasio da nemaju problema ni sa voznim parkom jer će, kako je najavio, do kraja meseca preduzeću biti isporučeno sedam novih solo autobusa, a raspisna je javna nabavka za još pet solo autobusa.

– Na ovom nećemo stati s obzirom na to da planiramo još veću obnovu voznog parka. Novosađani su imali i imaće i dalje bezbedan, kvalitetan i udoban prevoz kakav zaslužuju – zaključuje Stanivuković.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay