Početna Gradske teme Rešen problem sa najezdom pacova u delu Rotkvarije

Rešen problem sa najezdom pacova u delu Rotkvarije

0

Problem sa najezdom pacova, koji su bili namnoženi u urušenim kontejnerima u jednom delu Rotkvarije, konačno je rešen. Postavljeni su novi kontejneri, a uskoro će biti i rekonstruisan plato oko njih. U gradu postoji još nekoliko lokacija na kojima će se uraditi potpuna ili delimična rekonstrukcija kontejnerskih mesta.

Nakon pritužbi stanara o najezdi pacova, koji izlaze iz zapuštenog kontejnera na raskrsnici ulica Vojvode Bojovića i Vojvode Šupljikca, nadležne službe su brzo reagovale. Stanovnici ovog dela grada izrazili su veliko zadovoljstvo jer je njihov problem konačno rešen.

,,Smeće je tu stajalo, urušio se kontejner, to je stajalo tri meseca, namnožili su se pacovi nažalost imao je problem i komšiluk nisu smeli stariji ljudi da bacaju smeće i svašta je bilo. Noću je bilo jako puno tih pacova i svega, ali nadam se da smo sad taj problem rešili“, izjavio je Slobodan Kurjački, stanar.

Iz gradske “Čistoće” kažu da je taj problem rešen za nekoliko dana, a da je on već neko vreme bio na listi prioriteta, za koju je planirana sanacija, odnosno rekonstrukcija kontejnerskog mesta.

,,Možemo reci da je kontejnersko mesto potpuno sanirano, odnosno svi elementi kontejnera su zamenjeni kako podzemni tako i nadzemni. Dakle u potpunosti je rekonstruisan plato oko kontejnera a uskoro će i kolege iz JKP Put urediti ovu stazu koju smo delimično morali izlupati prvo zbog legla pacova koje se ispod nalazilo“, izjavila je Danijela Jankov, JKP „Čistoća“.

U gradu postoji još nekoliko sličnih lokacija, gde je neophodna potpuna ili delimična rekonstrukcija kontejnerskih mesta. Uskoro će i ti problemi biti rešeni prvenstveno postavljanjem novih podzemnih kontejnera, dodaju iz “Čistoće”.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay