Početna Gradske teme Revoltirani građani ispred Skupštine grada: Vlast objavila rat zelenilu u Novom Sadu

Revoltirani građani ispred Skupštine grada: Vlast objavila rat zelenilu u Novom Sadu

Grupa građana Limana i predstavnici inicijative “Sačuvajmo Liman od betona” okupili su se jutros ispred Skupštine grada kako bi poslali poruku odbornicima koji na današnjoj sednici odlučuju u podizanju ugostiteljskog objekta posred Limanskog parka.

Građani su u “Pauzi za park”, kako su nazvali protest protiv ugostiteljskog objekta, površine čak 300 kvadrata, poručili da je gradska vlast “objavila rat zelenilu i drveću”.

“Došli smo da podržimo odbornike u želji da taj rat zelenilu dokrajče i zahtevamo da poseku svo drveće u gradu. Mislim da će to biti jedini predlog građana koji će ova gradska većina usvojiti jer nijedan naš zahtev da se sačuva zelenilo i ne grade garaže gde su zelene površine nisu usvojili. Nadam se da će doneti akt kojim će ukinuti zelenilo u Novom Sadu”, kaže jedan od okupljenih Nebojša Milenković.

On dodaje da je odluka grada da se broj planiranih garaža samo smanji – cinizam.

“Na predlog urbanističkog plana za Liman stiglo je više od 7.000 primedbi. Posle je održana javna rasprava gde nijednu od tih primedbi Grad nije ni saslušao, nego se sa građanima obračunavao. Oni u građanima ne vide partnere, nego protivnike, a mi u njima ne vidimo protivnike, već štetočine koje moramo da zaustavimo ako ovaj grad želi da ostane grad”, rekao je Milenković i dodao da ne veruje da će ijedan odbornik u Skupštini grada zaista podržati građansku borbu za zelenilo.

Izvor: 021
Foto: Pixabay