Početna Gradske teme Rotarijanci opet pokazali humanost na delu

Rotarijanci opet pokazali humanost na delu

rotarijanci2

Proteklog vikenda je u prelepom ambijentu Golf kluba Centar održan drugi humanitarni golf turnir i proslava prve godine od čartera Rotari kluba Novi Sad Alma Mons, koji je u proteklih godinu dana organizovao čitav niz uspešnih i zapaženih akcija i time pomogao ustanovama iz kulture i umetnosti, poput Galerije Matice srpske, Novog Novosadskog teatra, Trupe Ludifico, Boravka za decu i omladinu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada i mnogih drugih.

rotarijanci

Prelep sunčan dan je učinio da turnir u potpunosti uspe i da se svi oni koji su došli da pomognu akciju, uživaju u kombinaciji ovog gracioznog sporta, dobre zabave i prijatnog druženja a sve u cilju humanosti. Novčana sredstva koja su prikupljena su namenjena realizaciji projekta “Od malih znalaca, do velikih GENIJALACA”, iz kojeg se finansiraju programi usavršavanja i napredovanja talentovane dece iz svih oblasti obrazovanja i kulture, jer su upravo to sfere delovanja za koje se zalaže klub.

rotarijanci1

Takmičenje je organizovano po kategorijama a pobednici su:
Žene: Ljiljana Lainović
Juniori: Puniša Plažina
Muskarci B kategorija: Srđan Kovačević
Muskarci A kategorija: Dejan Ćurčić
Ukupni pobednik: Tamara Palkovljević (reprezentativka)

Iako mlad Rotari klub, može se pohvaliti i time da je bio inicijator zajedničke akcije svih novosadskih rotari klubova “Jedan rotarijanac jedno drvo”, u koju će u ovoj rotarijanskog godini uključiti i sve njihove prijatelje, kao i sve sugrađane koji žele da ozelene Novi Sad.

Već su u toku i pripreme za sledeću aukciju vina koja će se održati u februaru sledeće godine, za koju spremamo nove izazove i kao i uvek, dobru zabavu… Mogu da kažem da su postavljeni odlični temelji za naš dalji rad i trudićemo se da iz godine u godinu budemo sve uspešniji” , izjavio je predsednik Rotari kluba Novi Sad Alma Mons, Dejan Ilinčić.

Autor i foto: Bojana Šević, NsHronika.rs