Početna Gradske teme Sa Tvrđave odneto 33 tone smeća

Sa Tvrđave odneto 33 tone smeća

Od početka festivala Egzit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima 33 tone smeća na Gradsku deponiju.

Navedene količine prikupljene su samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije, navode iz JKP Čistoća.

Kako navodi direktor JKP “Čistoće” Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa ovog prostora odnešen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

– Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, PET ambalažu, plastiku… Uz održavanje Petrovaradinske tvrđave, naš prioirtet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo – istakao je Vladimir Zelenović.

Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 130 zaposlenih u JKP „Čistoća“.

U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave, istakli su u JKP Čistoća.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay