Početna Gradske teme Sa Tvrđave odneto 33 tone smeća

Sa Tvrđave odneto 33 tone smeća

0

Od početka festivala Egzit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima 33 tone smeća na Gradsku deponiju.

Navedene količine prikupljene su samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije, navode iz JKP Čistoća.

Kako navodi direktor JKP “Čistoće” Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa ovog prostora odnešen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

– Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, PET ambalažu, plastiku… Uz održavanje Petrovaradinske tvrđave, naš prioirtet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo – istakao je Vladimir Zelenović.

Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 130 zaposlenih u JKP „Čistoća“.

U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave, istakli su u JKP Čistoća.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay