Početna Gradske teme Sanirano oštećenje kablovskog sistema Mosta slobode

Sanirano oštećenje kablovskog sistema Mosta slobode

0

ThinkstockPhotos-Most Slobode

Završeni su radovi na popravci i zaštiti nosećeg kablovskog sistema Mosta slobode. Radovi su obavljeni na osnovu naloga datog od strane nadzornih organa ZIG-a koji su, prilikom jedne od redovnih kontrola Mosta slobode, uočili promene na kablovskom sistemu.

Pošto je konstatovano da je došlo do deformacije zaštitnih kapa i prigušivača oscilacije kablova, stručne službe ZIG-a urgentno su kontaktirale projektantski tim građevinskog preduzeća “Mostogradnja”, a konsultovani su i profesori sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i projektantska kuća koja je ranijih godina vršila usluge detaljnog pregleda mosta. Svi konsultovani stručnjaci potvrdili su da stanje zaštitnih kapa nije alarmantno i da nije ugrožena stabilnost konstrukcije mosta, ali je preporučeno da se obave detaljnija ispitivanja – saopšteno je iz Zavoda za izgradnju grada “Novi Sad”.

U skladu sa dobijenom preporukom, angažovano je građevinsko preduzeće “Mostogradnja” koje je, sem što je izvršilo radove na sanaciji zaštitnih kapa, obavilo i detaljnu kontrolu svih kablova i pritom se pokazalo da su oni u veoma dobrom stanju.

Tokom obavljanja ovih radova saobraćaj na mostu se nesmetano odvijao i nijednog momenta nije bio u prekidu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos