Početna Gradske teme Sanja Eker: Bilo bi lepo da nam grad vodi neko ko nema...

Sanja Eker: Bilo bi lepo da nam grad vodi neko ko nema baš nikakve veze sa političkim partijama

0

sanja eker

Novinarka Sanja Eker, izveštač iz Vojvodine za TV Prva i B92, dala nam je konkretne odgovore na pitanja u vezi sa izborima koji nas očekuju predstojećeg proleća. Nakon što se osvrnula na rad Gradske vlade i otkrila kakve promene u budućnosti očekuje u svom gradu, šarmantna brineta, naglasila je da bi “Srpsku Atinu” trebalo da vodi ličnost koja nije politički opredeljena, te da bi u ulozi “prvog čoveka” Novog Sada volela da vidi Novaka Đokovića!

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Nekoliko bizarnih “investicija”, popularno “projekata”, poslednjih meseci verovatno su većini kolega iz medija prva asocijacija na aktuelnu gradsku vlast. Tu mislim, na primer, na svečano otvaranje točilice za gas, gradilišta za semafor, najnovijeg parkinga iza Matice srpske, koji će, sva je prilika, čim padne obilnija kiša završiti u blatu, kao i onaj kod Pošte, ali će vozači uredno morati da ga plaćaju i slično. Dakle, ono što se u svetu podrazumeva – da na raskrsnici postoji semafor, u gradu parking, a na benzinskoj stanici točilica za gas, u Novom Sadu je predstavljeno kao značajan projekat. Takav način rada novosadskih funkcionera, naravno, nije karakterističan samo za aktuelnu vlast, već i za sve one prethodne. Moguće da će i budući nastaviti sa istom praksom.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Spisak je podugačak, ali za početak neka zakrpe rupe na putevima da ne bismo vozili slalom izbegavajući ih.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Osoba koja je ostvarena u poslu kojim se bavi, o čijim vrednostima i kvalitetima govore njegovi rezultati, ali da ti rezultati nisu produkt političke pripadnosti ili “snalažljivosti”, već odraz njegovog rada, obrazovanja i sposobnosti. Jer, niko me ne može ubediti da neko kome je državna ili gradska funkcija prvo radno mesto može biti dobar menadžer za svoj grad ili državu. Bilo bi lepo da nam grad vodi neko ko nema baš nikakve veze sa političkim partijama, ali pošto je to nemoguće, ovaj odgovor ćemo shvatiti kao puste želje običnih smrtnika. Postavili su Đokoviću smešno pitanje – da li bi se kandidovao za predsednika. Rekao čovek da nikada ne bi. Možda da ga pitamo šta misli o funkciji prvog čoveka Novog Sada!

Autor: Ivana Knežević
Foto: Privatna arhiva