Početna Gradske teme Šaolin monasi u Gradskoj kući, na Tvrđavi i u fruškogorskim manastirima

Šaolin monasi u Gradskoj kući, na Tvrđavi i u fruškogorskim manastirima

3795-shaolin-monasi-u-gradskoj-kuci

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su danas monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva “Despot Stefan Lazarević”.

Festival je održan 25. 26. i 27. avgusta, u susret značajnom jubileju – 600 godina manastira Manasija, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin monasima manastira Šaolin jer je povezivanje različitih kultura i religija najbolji put ka stvaranju pravih vrednosti i humanijeg društva. Oni su posetili Srbiju povodom festivala viteštva čiji je cilj promocija srpske kulture i baštine, ali i ljudskih vrlina kao što su nesebičnost, praštanje i zaštita slabijeg. Sa kineskim gradom Čang Čunom Novi Sad neguje pobratimske odnose i veoma blisku saradnju, pa je to razlog više da se posebno radujemo današnjoj poseti“, istakao je gradonačelnik Vučević.

Mladi monasi Šaolina tokom boravka u Novom Sadu, u organizaciji Grada i uz podršku Turističke organizacije Grada Novog Sada, posetiće fruškogorske manastire, Grgeteg i Krušedol, kao i jedan od simbola Novog Sada, Petrovaradinsku tvrđavu. Oni su se zahvalili predstavnicima Novog Sada na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo zbog prilike da se upoznaju sa lokalnim znamenitostima.

Autor i foto: mojnovisad.com

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here