Početna Gradske teme Saradnja Novog Sada i Herceg Novog nastavlja da jača

Saradnja Novog Sada i Herceg Novog nastavlja da jača

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se u Gradskoj kući sa predsednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima sa kojima je razgovarao o saradnji dva grada i promociji predstojećeg 54. “Praznika mimoze”.

“Nastavljamo da gradimo višedecenijsko blisko prijateljstvo Novosađana i Novljana. Naša saradnja je primer izvrsnih odnosa i razumevanja, a jačaćemo veze i na polju privrede, turizma i kulture. Trudićemo se da, kao bivša prestonica kulture Evrope, našim znanjem i iskustvom pružamo punu podršku primorskim crnogorskim gradovima na njihovom putu do titule 2028. godine. Posebno me raduje što će program “Dani Novog Sada” biti deo ovogodišnje manifestacije “Praznik mimoze”, 24. i 25. februara, gde će biti prezentovani “Čalabrc fest”, izložba fotografija Novog Sada i koncert Zvonka Bogdana, kao i “Mimoza Egzit”, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Delegacija Herceg Novog je upoznala gradonačelnika sa svim pojedinostima vezanim za predstojeće izdanje manifestacije, izrazivši želju da što više Novosađana i gostiju iz Srbije dođe na primorje u februaru.

“Pozivam Novosađane da prisustvuju “Prazniku mimoze”, koji će uz veoma bogat kulturno-zabavni program trajati od 17. februara do 4. marta. Raduje me što naša dva grada dugo neguju odličnu saradnju i što se to ispoljava kroz konkretne projekte, a veoma smo zahvalni Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci u vezi sa kandidaturom Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine”, istakao je predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Posle susreta dva gradonačelnika, upriličena je atraktivna ulična promocija sa mažoretkinjama u centru Novog Sada koje su prolaznicima delile grančice mimoze, a nakon promocija u Beogradu i Novom Sadu, manifestacija nastavlja promotivnu turneju u Banja Luci i u još nekoliko gradova regiona.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs