Početna Gradske teme Saradnja Novosadskog i Jadranskog sajma iz Budve

Saradnja Novosadskog i Jadranskog sajma iz Budve

pim-adriafair_01

Novosadski sajam posetio je izvršni direktor Jadranskog sajma u Budvi, Rajko Bujković i prilikom susreta sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Mr Slobodanom Cvetkovićem dogovoreno je unapređenje saradnje koje, uz razmenu iskustava u organizaciji sajamskih manifestacija, podrazumeva i razmenu izlagača.

– Saradnja sajamskih kuća u velikoj meri doprinosi živoj privrednoj aktivnosti naših država, o čemu svedoči i nastup Crne Gore kao zemlje prijatelja na proteklom Sajmu turizma u Novom Sadu. Danas smo razmenili utiske u vezi sa kalendarima priredbi iz ove i za sledeću godinu, a kolege sa Jadranskog sajma su veoma zainteresovani za koncept Izložbe zlatarstva i časovničarstva koja se održava na Novosadskom sajmu, a koja bi mogla da bude i jedna od sajamskih tema tokom 2016. godine u Budvi – naveo je Cvetković kao konkretan primer saradnje dve kuće i dodao da iako su Novi Sad i Budva gradovi pobratimi od 1996. godine, sajamske kuće sarađuju čak 40 godina.

– Novosadski i Jadranski sajam imaju dugu tradiciju i postoji puno mogućnosti da se unapredi saradnja, a u prilog tome govori i da su Novi Sad i Budva gradovi pobratimi. Intezivirana je saradnja u turizmu, treba je razvijati u oblasti prehrambene industrije, ali i u drugim segmentima privrede. Potrebno je ohrabriti privrednike i olakšati im sajamske nastupe, ali i kroz konsalting obezbediti bolje i kvalitetnije rezultate i delovanje na prostoru susednih država – rekao je izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i izrazio spremnost da sajam u Budvi podrži kolektivni nastup privrednih asocijacija iz Crne Gore na Poljoprivrednom sajmu 2016. godine.

Izvor: mojnovisad.com