Početna Gradske teme Savetnik bivšeg direktora Novosadskog sajma nije dolazio na posao sedam meseci

Savetnik bivšeg direktora Novosadskog sajma nije dolazio na posao sedam meseci

novosadski_sajam_master_centar

Dragan Bračika, savetnik bivšeg direktora Novosadskog sajma, sedam meseci nije dolazio na posao, ali je redovno primao platu.
Po evidenciji radnog vremena zaposlenih u Novosadskom sajmu, Bračika nije bio na poslu 1.961 radni sat.

Zaposleni se prilikom dolaska na posao redovno prijavljuju posredstvom indentifikacionih kartica. U listingu za prošlu godinu smo videli da savetnik direktora nije dolazio mesecima na posao, a plata mu je 65.000 dinara. Osim toga, ima mobilni telefon preduzeća, a koristio je nekoliko puta službeni automobil – kaže predsednik Samostalnog sindikata u ovom preduzeću Siniša Tomašević.

Tomašević podseća da je u vreme kada je savetnik direktora imao minuse u radnoj listi, 36 radnika poslato na prinudni odmor. – Ti radnici su početkom septembra dobili rešenja da su na plaćenom odsustvu zbog smanjenja obima rada. Primali su 40 odsto manje plate. S druge strane, savetnik direktora je dobijao redovnu platu – kaže Tomašević.
On dodaje da je Bračika dobio posao dok je bio član Pokreta socijalista, a sada je član SNS. Novi direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kaže da je zatražio listing dolazaka radnika i da će uskoro imati detaljnije informacije. Bračika nije želeo da komentariše ova saznanja.

Autor: Blic