Početna Gradske teme Sedam novih niskopodnih autobusa stiže sledeće godine

Sedam novih niskopodnih autobusa stiže sledeće godine

Programom investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 2017. godinu planirana je nabavka sedam novih niskopodnih gradskih autobusa, a za tu investiciju izdvojeno je 120 miliona dinara.

Novosađani će se, kako smo saznali, u modernim autobusima voziti najverovatnije od prve polovine naredne godine, kada će oni biti pušteni u saobraćaj. Kako nam je rečeno u JGSP-u, reč je o solo niskopodnim autobusima, koji će imati dizel-pogon i ugrađen klima-uređaj, a motori će biti minimalne snage 180 kW.

Preduzeće je objavilo poziv za podnošenje ponuda, koje je moguće podneti do 21. avgusta, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, kazali su za „Dnevnik” u pi-ar službi JGSP-a, uz napomenu da je rok za donošenje odluke o dodeli ugovora 25 dana od dana javnog otvaranja ponuda, odnosno 40 u naročito opravdanim slučajevima.

Po njihovim rečima, u konkursnoj dokumentaciji zahtevaju se pojedinosti o novim autobusima, kao i dodatnoj opremi koja će ih pratiti.

Zahteva se da zapremina rezervoara za gorivo iznosi minimum 300 litara te da vozila imaju automatski menjač s minimum četiri stepena prenosa za kretanje unapred i jednim unazad.

Planirano je da novi autobusi, koji će od naredne godine voziti ulicama grada, imaju minimum 25 mesta za sedenje, a maksimalno 30, ne računajući mesto za vozača, koji će u novim autobusima imati poluotvorene vozačke kabine za maksimalni komfor tokom vožnje.

Izvor: Dnevnik
Foto: Facebook/JGSP