Početna Gradske teme Semafori na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića

Semafori na uglu Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića

Na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju planirano je postavljanje novih semafora i rekonstrukcija saobraćajnih površina, pa je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno raspisala tender za taj posao.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, pešački prelazi u Ulici Radomira Raše Radujkova u zoni s raskrsnicom Stojana Novakovića predstavljaju opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode, pa je zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, u toj zoni neophodna semaforizacija.

Regulisanje saobraćaja svetlosnom signalizacijom omogućiće bezbednije kretanje pešaka i biciklista. Projektom je predviđeno i „otvaranje”, probijanje razdelnog ostrva, što će obezbediti izlaz vozila iz sporednih ulica, odnosno direktnu vezu između severnog i južnog kraka Ulice Stojana Novakovića, kao i mogućnost za levo skretanje s krakova te ulice u Radomira Raše Radujkova.

Svetlosnu signalizaciju činiće komandni uređaj, saobraćajni znakovi za regulisanje kretanja vozila i pešaka, te pešački tasteri sa zvučnom najavom za slepe i slabovide, kao i vremenski displeji i brojači saobraćaja.

Očekuje se da radovi počnu sredinom leta.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay