Početna Gradske teme Serijal dečjih predstava “Mercator: Put oko sveta” – Kako da dobijete “Zlatni...

Serijal dečjih predstava “Mercator: Put oko sveta” – Kako da dobijete “Zlatni pasoš Znalca Sveta”?

Mercator Put oko sveta NOVI SAD

Mercator Centri Beograd i Novi Sad će šest uzastopnih vikenda u periodu od 8. maja pa sve do 12. juna organizovati serijal interaktivnih dečjih predstava “Mercator: Put oko sveta” koje imaju za cilj da mališane na zanimljiv način upoznaju sa sedam svetskih kontinenata. Kroz edukativnan i interaktivan pristup, deca uzrasta od 4 do 8 godina upoznaće se sa geografijom, kulturnim nasleđima, jezicima i umetnošću.

Glavni glumac ovih predstava je “Dečak Laza”, koji će iz nedelje u nedelju dolaziti u palatu “Kraljice Geografije” u nameri da proputuje svet i dobije “Zlatni pasoš Znalca Sveta”. Tako će svake nedelje, počev od 8. maja “Krajljica Geografije” Lazu i publiku voditi na putovanje jednog od kontinenata, gde će se ih prvo upoznati sa geografijom regiona, a zatim i sa njegovim stanovnicima i kulturnim nasleđem kontinenta. Zajedno će putovati kroz Aziju, Afriku, Evropu, Severnu Ameriku, Južnu Ameriku, dok će se poslednje nedelje obrađivati dva kontinanta istovremeno – Australija (Okeanija) i Antartik.

Na kraju ovog velikog proputovanja “Dečak Laza” i publika od “Kraljice Geografije” dobijaju “Zlatni pasoš Znalca Sveta”.

Predstave u Mercator Centru Novi Sad počinju u 11 časova, a u Mercator Centru Beograd od 17 časova.

Izvor: Promo
Foto: Promo