Početna Gradske teme Šestoro napuštene dece iz Alibunara smešteno u Dečije selo u Sremskoj Kamenici

Šestoro napuštene dece iz Alibunara smešteno u Dečije selo u Sremskoj Kamenici

0

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić boravio je u toku prepodneva u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Nakon jučerašnje posete Centru za socijalni rad Alibunar i vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Centra, izdat je nalog za hitno zbrinjavanje šestoro maloletnika.

Tokom jučerašnjeg dana deca su zbrinuta u Dečjem selu.

Pokrajinski sekretar je tokom prepodneva boravio sa decom i razgovarao sa direktorom i stručnim radnicima o prvim koracima adaptacije.

Svih šestoro mališana smešteno je u jednu kućicu, u kojoj su dobro spavali, a nakon buđenja i doručka pregledani su i okupani. Deca se dobro osećaju, raspoložena su i, prema rečima stručnih radnika, kominikativna i lako ostvaruju kontakte sa drugom decom u Dečjem selu.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, ova mera je privremena, a u daljem postupku, nakon procena stručnih radnika i organa starateljstva – Centra za socijalni rad u Alibunaru, radiće se na utvrđivanju najadekvatnijeg rešenja za trajno zbrinjavanje ove dece.

Mališani su pokrajinskom sekretaru rekli da su dobro spavali, doručkovali i da im je lepo. Vuletić je naglasio da su sva deca u jednoj kućici i da imaju uslove za normalan život.

O utvrđenim propustima i odgovornosti nadležnih, Pokrajinski sekretarijat će izvestiti javnost nakon kompletnog izveštaja inspekcijskog nadzora, koji se, prema Vuletićevim rečima, očekuje najkasnije za četiri do pet dana.

Izvor: NsUživo
Foto: Dečije selo