Početna Gradske teme Šetalište na Štrandu dobilo ime pilota Omera Mehića

Šetalište na Štrandu dobilo ime pilota Omera Mehića

strand

Šetalište na “Štrandu” od danas nosi ime pilota Omera Mehića koji je poginuo u padu helikoptera nadomak aerodroma u Surčinu prilikom pokušaja spasavanja bebe.
Ploču sa natpisom “Štalište Omera Mehića” i sa porukom “Novosadski je biti human” u čijem potpisu je ime Omera Mehića, otkrili su predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić i proslavljeni odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Batez.

strand1

Ovim gestom Novosađani su hteli da pokažu da veliki nikada ne umiru, po saznanjima porodice pogiunulog pilota saznali smo da je Omer Mehić jako voleo da provodi vreme na Štrandu.

Omer Mehić heroj kako su ga zvali nije se štedeo u spasavanju života drugih, pa je i dok je bilo bombardovanje spasavao ljude sa Mosta, dok su bile poplave nije dolazio kući jer je bio uvek tamo gde je pomoć najpotrebnija.
Podsećanja radi u najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

strand2

Autor: Ivana Knežević