Početna Gradske teme Šetnja Besmrtnog puka u četvrtak u Novom Sadu i još 10 gradova

Šetnja Besmrtnog puka u četvrtak u Novom Sadu i još 10 gradova

Besmrtni puk Srbija organizovaće u četvrtak, 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, šetnju u Novom Sadu i još 10 gradova Srbije.

Šetnje se organizuju u sećanje na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku. Marševi će biti organizovani, osim u Novom Sadu, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Kikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu.

Besmrtni puk Srbija je pozvao građane da se pridruže internacionalnoj manifestaciji i da ponesu slike svojih predaka i bližnjih koji su se borili za slobodu u Prvom i Drugom svetskom ratu, ratovima devedesetih i protiv NATO agresije. Kako je navedeno, Besmrtni puk će biti održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imaće isključivo rodoljubivi karakter.

U Novom Sadu marš Besmrtnog puka kreće sa Keja žrtava racije u 17 časova. Kolona će se kretati Bulevarom cara Lazara, Stražilovskom, Žarka Zrenjanina i ulicom Modene do Trga slobode, gde će se održati svečani koncert.

Marš besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija.

Izvor: 021, RTV
Foto: Pixabay