Početna Gradske teme Šetnja kućnih ljubimaca biće dozvoljena samo u ograđenom prostoru

Šetnja kućnih ljubimaca biće dozvoljena samo u ograđenom prostoru

dog-walking-1070076_640

Skupština grada je na poslednjoj sednici izmenila Odluku o držanju domaćih životinja, čija suština se ogleda u tome da se psi i mačke mogu izvoditi u šetnju na obeleženim prostorima.

To podrazumeva da prostor bude ograđen žičanom ogradom, sadrži rekvizite za pse i mačke, ima tabele koje označavaju namenu površine i klupe i posude za sakupljanje otpada.

Izmenom Odluke o držanju domaćih životinja predviđeno je da obeležene lokacije za kućne ljubimce treba da se urede u naredna dva meseca, a o prostoru treba da brinu “Zelenilo”, koje održava zelene javne površine, i “Čistoća”, koja vodi računa o higijeni.

Predlogom Odluke drugačije su definisane i površine na koje se izvode psi i mačke. Umesto dosadašnjeg termina “zelene javne površine” predloženo je da se koristi termin “obeleženi prostori na kojima se radi istrčavanja izvode psi i mačke”. Ujedno je i broj lokacija gde se mogu izvoditi psi i mačke povećan za devet novih.

U naredna dva meseca biće obeleženi prostori u delu Univerzitetskog centra uz Bulevar cara Lazara, deo parka kod Železničke stanice, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, na uglu Bulevara kneza Miloša i autobuske okretnice, u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Ulice Đorđa Nikšića Johana udaljen 30 metara od desne ivice saobraćajne površine u Ulici Milana Ješića Ibre, deo parka na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara despota Stefana, deo Omladinskog parka, prostor u Petrovaradinu između bloka 8 i železničke pruge, prostor oivičen Ulicom Miloša Bajića, Muzejem savremene umetnosti i Arhivom grada, prostor na uglovima ulica Jovana Subotića i Kisačke, Vladimira Nikolića i Vere Pavlović, Braće Ribnikar i Futoške, Čenejske i Ritske, Preradovićeve i Fruškogorskog odreda, prostori na Bulevaru Evrope, između ulica Banijske, Jovana Popovića i Ticanove i prostor na uglu Ulice Boška Buhe. Te površine za kućne ljubimce urediće se aktima dva javna komunalna preduzeća, “Zelenila” i JP “Urbanizam”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay