Početna Gradske teme SFW: Poznati Novosađani uživali u osam sjajnih revija

SFW: Poznati Novosađani uživali u osam sjajnih revija

ClipboardČetvrto veče Serbia Fashion Weeka bilo je naročito uzbudljivo jer je na programu bilo osam fantastičnih modnih revija. Kongresni centar Master centra bio je premali da primi sve koji su želeli da pogledaju kolekcije Mladena Milivojevića Barona, Boška Jakovljevića, Zorane Miličić i mnogih drugih, dok je oduševljenje domaće publike izazvala futuristička kolekcija belgijske dizajnerke Flore Mirande.

kathy heyndelsGošća Srpske nedelje mode iz Belgije Flora Miranda u prvom delu svoje revije prikazala je „modu budućnosti“ i to kroz kreacije od vodoravno spajanih plavih i crnih isečaka kože.

mladen milivjojevic 3Reviju Mladena Milivojevića Barona inspirisanu cirkusom, suncokretovim cvetom i arhitekturom Novog Sada izdvojili su nesvakidašnji komadi i odlična stilizacija. Muško-ženska kolekcija dopunjena različitim aksesoarima kao što su korpe sa cvećem, šeširi, koferi ili svežnjevi dokaz je da Mladen nikako neće odustati od modernog i tradicionalnog.

zorana milicic 2Svojom novu kolekciju Zorana Miličić nazvala je “Žena koja nema tabu temu”.
“Dama koju sam zamislila u svojim kreacijama je hrabra, samouverena i ne boji se da eksperimentiše. Napravila sam i aplikaciju koja se provlači kroz većinu mojih komada kako bih se po nečemu izdvajala”, rekla nam je Zorana.
Milica Tričković i Lazar Ilić, po drugi put gosti SFW, prikazali su izazovne modele koja svaka žena poželi ponekad da ponese.

bosko jakovljevic3Revijom Boška Jakovljevića “Strip(ed) soul” završeno je još jedno sjajno veče na Srpskoj nedelji mode. U prepunoj sali Master centra “Novosadskog sajma” okupljeni su mogli da pogledaju tri revije u jednoj. Prvi deo inspirisale su ’80. godine i Duran Duran kao i Dejvid Bouvi čija muzika se čula u toku izvođenja revije.

U drugom delu revije manekeni su nosili odela od papira, a tokom revije jedan od učesnika se potrudio da pokaže publici da nije u pitaju materijal koji se lako cepa.
Poslednji deo revije sastavljen je, po Boškovim rečima, od modela koji njemu prijaju da nosi.

U prvim redovima primetili smo poznate Novosađane kako sa velikim interesovanjem prate revije: Darko Miličić, proslavljeni košarkaš koji je došao da podrži suprugu Zoranu, zatim novinarka i spisateljica Jelena Bačić Alimpić, pevačica Tanja Banjanin, dizajner Bata Spasojević i voditeljka Ena Popov sa suprugom Nenadom Čankom.

Autor: Ivana Knežević, nshronika.rs