Početna Gradske teme Sigurna ženska kuća najozbiljniji kandidat Komisije za ravnopravnost polova

Sigurna ženska kuća najozbiljniji kandidat Komisije za ravnopravnost polova

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Sigurna ženska kuća najozbiljniji je kandidat Komisije za ravnopravnost polova za priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu, koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za ravnopravnost polova. Sigurna ženska kuća predložena je uz obrazloženje da je njihova uloga u pružanju pomoći ženama i deci koja trpe nasilje veoma značajna i često predstavlja jedino utočište za žrtve nasilja.

Nažalost, sve je veći broj žena koje trpe nasilje, jer nemaju mogućnost da se sklone od nasilnika. Samim tim Sigurna ženska kuća postala je jedino mesto gde se žrtve nasilja osećaju bezbedno, gde im se pruža sva neophodna pomoć i gde imaju osnovne uslove za boravak kada odluče da pobegnu od nasilnika“, navodi se u saopštenju Komisije za ravnopravnost polova.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozvao je fizička i pravna lica sa teritorije Vojvodine da dostave predloge kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2014. godinu. Poziv je otvoren do 2. oktobra.

Priznanje se dodeljuje u dve kategorije: pojedinac/ka ili organizacija, a mogu biti predloženi građani i građanke, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije koji imaju prebivalište/boravište, odnosno sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Godišnje priznanje u području ravnopravnosti polova dodeljuje se od 2003. godine, s ciljem podizanja svesti o ravnopravnosti polova i povećanja vidljivosti rada pojedinaca i pojedinki, kao i organizacija koje se bave emancipacijom žena u Vojvodini.
Kako navode u Sekretarijatu, ovim priznanjem se prepoznaje značaj jednakih mogućnosti koji predstavlja osnovu za demokratske reforme i približavanje evropskim tokovima.

Autor i foto: 021.rs