Početna Gradske teme Sindikat odgovara Vučeviću: Bonusi za partijsku prćiju, ništa za one koji vode...

Sindikat odgovara Vučeviću: Bonusi za partijsku prćiju, ništa za one koji vode računa o deci

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Ranko Hrnjaz reagovao je povodom komentara gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića na otvoreno pismo vaspitačice “Radosnog detinjstva”.

Vučević je juče poručio da je pismo Antonije Glogovac “sindikalni potez” koji se, prema njegovom mišljenju, pojavljuje u neshvatljivom trenutku, te da je “jasno da je gospođa koja je napisala pismo članica tog sindikata, čija predsednica i komentariše situaciju”. Sindikat o kojem je reč je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

– Čitajući Vaš odgovor na pismo koje je napisala naša koleginica Antonija Glogovac, razumemo samo da niste razumeli suštinu problema. Zbog toga ćemo pokušati da Vam je objasnimo jer smo se prepoznali u Vašem odgovoru. Prvo, socijalni vapaj naše koleginioce Vi pripisujete sindikalnoj borbi. Dok niste odgovorili na ovo pismo ja i moji najbliži saradnici nismo ni znali da je koleginica Antonija član Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. Hvala Vam na toj informaciji. Sa naše strane možemo samo da kažemo da smo mi neizmerno srećni i ponosni što je ona naš član. Naši članovi se edukuju da je svaki pojedinac bitan, da sindikat služi da kolektivno rešava pojedinačne probleme i da niko nema pravo da ćuti dok se nepravda dešava. Antonija je to jako dobro razumela. Još jednom, neizmerno smo ponosni na nju! Što se tiče reprezentativnosti sindikata tačno je da NSPRV još nije utvrdio istu u PU “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu, ali to nikako ne znači da treba da ćuti na nepravde koje se dešavaju u ovoj ustanovi – poručuje predsednik NSPRV Ranko Hrnjaz.

Kako dodaje, postavlja se pitanje zašto do sada nisu reagovali “reprezentativni sindikati” i za koga oni onda rade.

– Da li smo mi reprezentativni manje je bitno od toga da li smo u pravu, a reprezentativnost će doći kao posledica naše doslednosti i naše borbe. To ne zavisi od Vas, već od zaposlenih u ovoj ustanovi. Gospodine gradonačelniče, PU “Radosno detinjstvo” i zaposleni u njoj vode brigu o vašim najmlađim sugrađanima i budućnosti vašeg grada. Ako se bave tim poslom, kako je moguće da jedino oni nisu dobili povećanje od četiri odsto zarade, januara 2016. godine, dok su u istovetnim ustanovama u najsiromašnijim opštinama i gradovima u Srbiji zaposleni to dobili? To se desilo prvi put u istoriji Novog Sada! Da li je moguće da Grad Novi Sad jedini za tu namenu nije imao para i pored toga što se hvalite viškom u gradskoj kasi? Kako je moguće da zaposleni u najvećem broju javnih preduzeća i drugih partijskih prćija dobiju bonuse i paketiće za svoju decu, u ne maloj vrednosti, a jedino nema para za one koji vode računa o budućnosti Novog Sada – rekao je u svom pismu Hrnjaz.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay