Početna Gradske teme Sindikat policije: Starešine koriste službena vozila da se vozikaju po Novom Sadu

Sindikat policije: Starešine koriste službena vozila da se vozikaju po Novom Sadu

0

Sindikat srpske policije u pismu načelniku Uprave granične policije, generalu Milenku Božoviću, izneo je tvrdnju da je šef Odseka za obezbeđenje državne granice prema Hrvatskoj Dragoš Aleksić u centru Novog Sada na Trifkovićevom trgu izazvao udes i slupao službeni pežo.

“U saobraćajnoj nezgodi na Trifkovićevom trgu 28. aprila u prepodnevnim časovima su učestvovala tri vozila, od kojih je jedno službeno vozilo MUP-a ‘Peugeot 208’ registarskih oznaka BG1069KD. Službenim vozilom MUP-a upravljao je policijski službenik Dragoš Aleksić, šef Odseka za obezbeđenje državne granice RC prema Hrvatskoj. U nezgodi je napravljena manja materijalna šteta, a prema našim saznanjima, izazvao ju je upravo kolega Aleksić, nepoštovanjem znaka za obavezno zaustavljanje i zbog toga je protiv njega podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u pismu Sindikata srpske policije.

Oni navode i da imaju saznanja da Aleksić nije imao uredno izdat nalog za vožnju na svoje ime, dodajući i da ih čudi da neposredni starešina v.d. načelnika Regionalnog centra Dušan Šuman nije izašao na lice mesta tokom uviđaja.

U otvorenom pismu se navodi da je ovo još jedan u nizu dokaza o neracionalnom korišćenju službenih vozila u regionalnom centru prema Hrvatskoj, kao i drugim propustima u radu ovog odeljenja Granične policije.

Sindikat podseća da su još novembra 2016. godine načelnika Božovića informisali da policajci koji rade na obezbeđenju granice prema Hrvatskoj imaju dovoljno vozila, ali da se ona nefunkcionalno koriste jer ih uglavnom koriste starešine za vozikanja po Novom Sadu i ostalim gradovima gde žive.

Sindikat policije zbog svega traži od načelnika Uprave granične policije Milenka Božovića da se obave provere navedenog slučaja i ako se utvrdi krivica, odgovorni propisno kazne.

Autor: 021.rs