Početna Gradske teme Sistematski pregledi za upis u škole

Sistematski pregledi za upis u škole

U toku je izdavanje Lekarskih uverenja za upis u srednje i više škole i na fakultete u Domu zdravlja “Novi Sad“.

Ovi pregledi se rade u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i to u ambulanti “Liman“ na Bulevaru cara Lazara 77 na drugom spratu, u sobi 237.

Na pregled je potrebno poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno drugu medicinsku dokumentaciju koju deca poseduju, kao i dokument sa slikom: đačku knjižicu, ličnu kartu ili pasoš.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema cenovniku Doma zdravlja “Novi Sad“ koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.

Zbog očekivanih gužvi maturanti će od 4. jula 2018. godine pregled moći da zakažu za 9. i 10. jul od 7 do 12 časova u navedenom objektu u holu na glavnom ulazu, a do tada pregled nije potrebno zakazati.

CENOVNIK

– Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (ekonomija; poljoprivreda; kultura i umetnost; javno informisanje; šumarstvo; mašinstvo; elektrotehnika; građevina; trgovina; ugostiteljstvo; turizam; hidrometeorologija; medicina; lične usluge) – 1.250.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (saobraćajni tehničar sa B kategorijom) – 1.250.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (vozač motornih vozila) – 2.000.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u srednju školu (rukovalac građevinskih i poljoprivrednih mašina; brodarstvo; građevina; mašinstvo; hemija; nemetali i grafika, elektrotehnika) uz rad na visini – 2.250.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u Višu pedagošku školu – 2.600.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u Višu školu ili Fakultet (bez specifičnih pregleda) – 2.000.00 dinara
– Lekarsko uverenje za upis u Višu školu ili Fakultet (sa specifičnim pregledima) – 3.000.00 dinara

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: dzns.rs