Početna Gradske teme Škola u kojoj se uči SuanPan mentalna aritmetika

Škola u kojoj se uči SuanPan mentalna aritmetika

deca

Centar za obrazovanje “Kefalo” iz Novog Sada je škola u kojoj se stvaraju mali genijalci. I to kakvi genijalci!

Klinci i klinceze koji bez ikakvih pomagala za tri do pet sekundi mentalnim putem računaju matematičke operacije sa trocifrenim brojevima! I ne samo to, ova deca su sposobna da obavljaju podjednako kvalitetno više različitih radnji istovremeno, na primer da u isto vreme pevaju himnu naše države i računaju niz brojeva. To im omogućava drevna kineska disciplina SuanPan mentalna aritmetika koju uče u ovoj školi.

SuanPan mentalna aritmetika predstavlja dokazani moždani stimulans koji podstiče istovremeni rad leve i desne moždane hemisfere, a samim tim i uravnoteženiji razvoj mozga i misaonog procesa. Dok deca računaju na abakusima (računaljkama starim 3000 godina) koristeći obe ruke, neuroni u mozgu prave vatromet – stvaraju nervne sinapse koje ostaju za ceo život – i bude genija uspavanog u svakom detetu! Pored toga što deca postaju brža od digitrona i stiču moć odvojene pažnje, poboljšava im se memorija, pažnja, i koncentracija.

Napredak se ogleda u svim sferama života, postaju brži i bolji u svemu što rade, jača im se samopouzdanje, postaju inicijativniji i lakše se socijalizuju. Jednom usvojen metod nikad se ne zaboravlja, a oformljene nervne sinapse ostaju za ceo život!

deca1

Škola “Kefalo” otvorena je kao koordinacioni centar za Novi Sad u sklopu Centra Pro-mens iz Niša, koji je prvi regionalni centar i nosilac licence za primenu SuanPan mentalne aritmetike za ceo Balkan.

Počeli smo s radom u martu ove godine i prvu generaciju učenika ispratićemo krajem godine. Iako kurs još uvek nije završen, veliki napredak dece odavno se uočava“, priča Jovana Jevtić, direktorka škole u Novom Sadu.
Ono što nas posebno raduje je oduševljenje koje pokazuju i deca i njihovi roditelji. Deca jedva čekaju novi čas, dolaze u školu s osmehom, a od milošte nas zovu kefalica. Svi roditelji koji se bliže upoznaju s našim programom i rezultatima, ostaju fascinirani i požele da i njihovo dete nauči ovu disciplinu, jer je ovo zaista pravo ulaganje u budućnost. Stoga je interesovanje za upis u školu zaista veliko, pa smo odlučili da proširimo kapacitete i otvorimo još jednu školu u novom prostoru.

Kurs mentalne aritmetike mogu da pohađaju deca starosti od 5 do 14 godina koja su podeljena u tri uzrasne grupe, a program je prilagođen uzrastu. Nastavu vode diplomirani profesori razredne i predmetne nastave sertifikovani za podučavanje SuanPan mentalne aritmetike. Upis za nove grupe je u toku.
Moto naše škole je da u svakom detetu spava genije, a mi smo tu da ga probudimo!“, poručuje gospođa Jevtić.

Autor: Nshronika.rs

9 KOMENTARA

  1. 500 din po skolskom casu…
    Moje dete presrecno!
    Odlican kadar,jos bolji program…
    Ulaganje u decije obrazovanje…

  2. Dragana, vidim da ste napisali komentar jos u 12 mesecu, a skola Malac Genijalac je pocela mesec dana posle vase objave. Sto znaci da niste mogli da donosite sud za nesto sto niste ni upuceni. Verovatno zbog viska vremena i dosade pisete komentare.

  3. Ne znam za Malac Genijalac, ali znam da u Nišu odavno radi Suan Pan mentalna aritmetika i da je moj sestrić posle osnovnog kursa popravio uspeh u školi i to ne samo u vezi sa matematikom, već u svim predmetima koji su “škripali”. Sestra više ne gubi sate na vežbanje sa njim, jednostavno, kaže da mu je koncentracija besprekorna. A ovi Suan Pan imaju škole širom Srbije, znam da ih u Beogradu ima nekoliko. Znam za neki Smartacus u koji rođaka vodi oba deteta, baš zato što je čula za ovog našeg genija. 😀 I ona je prezadovoljna, iako još uvek nisu završili kurs (koliko znam).

  4. Vidim da već neko vreme niko ne piše pa sam rešio malo da obnovimo gradivo. Moj sin (5) ide u “Malac Genijalac” od septembra 2016, sada završava prvu godinu školovanja od dve, za 5 dana ide na olimpijadu mentalne aritmetike. Ne mogu dovoljno toga da kažem a da ne preteram u pohvalama, naravno uz puno učešće roditelja, rezultati su neverovatni. Ukoliko možete da platite nemojte ni da razmišljate.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here