Početna Gradske teme Škola u kojoj se uči SuanPan mentalna aritmetika

Škola u kojoj se uči SuanPan mentalna aritmetika

deca

Centar za obrazovanje “Kefalo” iz Novog Sada je škola u kojoj se stvaraju mali genijalci. I to kakvi genijalci!

Klinci i klinceze koji bez ikakvih pomagala za tri do pet sekundi mentalnim putem računaju matematičke operacije sa trocifrenim brojevima! I ne samo to, ova deca su sposobna da obavljaju podjednako kvalitetno više različitih radnji istovremeno, na primer da u isto vreme pevaju himnu naše države i računaju niz brojeva. To im omogućava drevna kineska disciplina SuanPan mentalna aritmetika koju uče u ovoj školi.

SuanPan mentalna aritmetika predstavlja dokazani moždani stimulans koji podstiče istovremeni rad leve i desne moždane hemisfere, a samim tim i uravnoteženiji razvoj mozga i misaonog procesa. Dok deca računaju na abakusima (računaljkama starim 3000 godina) koristeći obe ruke, neuroni u mozgu prave vatromet – stvaraju nervne sinapse koje ostaju za ceo život – i bude genija uspavanog u svakom detetu! Pored toga što deca postaju brža od digitrona i stiču moć odvojene pažnje, poboljšava im se memorija, pažnja, i koncentracija.

Napredak se ogleda u svim sferama života, postaju brži i bolji u svemu što rade, jača im se samopouzdanje, postaju inicijativniji i lakše se socijalizuju. Jednom usvojen metod nikad se ne zaboravlja, a oformljene nervne sinapse ostaju za ceo život!

deca1

Škola “Kefalo” otvorena je kao koordinacioni centar za Novi Sad u sklopu Centra Pro-mens iz Niša, koji je prvi regionalni centar i nosilac licence za primenu SuanPan mentalne aritmetike za ceo Balkan.

Počeli smo s radom u martu ove godine i prvu generaciju učenika ispratićemo krajem godine. Iako kurs još uvek nije završen, veliki napredak dece odavno se uočava“, priča Jovana Jevtić, direktorka škole u Novom Sadu.
Ono što nas posebno raduje je oduševljenje koje pokazuju i deca i njihovi roditelji. Deca jedva čekaju novi čas, dolaze u školu s osmehom, a od milošte nas zovu kefalica. Svi roditelji koji se bliže upoznaju s našim programom i rezultatima, ostaju fascinirani i požele da i njihovo dete nauči ovu disciplinu, jer je ovo zaista pravo ulaganje u budućnost. Stoga je interesovanje za upis u školu zaista veliko, pa smo odlučili da proširimo kapacitete i otvorimo još jednu školu u novom prostoru.

Kurs mentalne aritmetike mogu da pohađaju deca starosti od 5 do 14 godina koja su podeljena u tri uzrasne grupe, a program je prilagođen uzrastu. Nastavu vode diplomirani profesori razredne i predmetne nastave sertifikovani za podučavanje SuanPan mentalne aritmetike. Upis za nove grupe je u toku.
Moto naše škole je da u svakom detetu spava genije, a mi smo tu da ga probudimo!“, poručuje gospođa Jevtić.

Autor: Nshronika.rs