Početna Gradske teme Skoro tri miliona dinara za uređenje sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima

Skoro tri miliona dinara za uređenje sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima

0

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Eparhiji sremskoj u Sremskim Karlovcima usmeri 2,8 miliona dinara (23.700 evra) za uređenje Svečane sale Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima. Uređenje sale biće povodom obeležavanja jubileja – 100 godina od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve.

Kako je saopšteno, Pokrajinska vlada je utvrdila i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izradi novog Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021. do 2035. godine. Uporedo sa njime, biće izrađena i strateška procena njegovog uticaja na životnu sredinu.

Na sednici je utvrđen tekst Sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa Vladom Republike Srpske na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti, posebno u pravcu njihove internacionalizacije, digitalizacije i povezivanja sa inovativnim rešenjima u privredi. Dokumentom je predviđena saradnja Univerziteta u Novom Sadu sa Univerzitetom u Banjaluci i Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, s akcentom na zajedničkom proporcionalnom učešću istraživačkih timova, sastavljenih od istaknutih naučnika, saradnika i studenata partnerskih institucija.

Izvor: novisad.com
Foto: Wiki/Miomir Magdevski