Početna Gradske teme Skupština grada dobija novu fasadu

Skupština grada dobija novu fasadu

0

Skupština grada dobiće novu fasadu tako što će biti zamenjene i očišćene mermerne i granitne ploče.

Za sada je izabrana firma koja će po ceni od 107.000 bez PDV-a uraditi tehničku dokumentaciju, a to je “Nenad Aleksić – Projektni biro Corrente NS”, tako da se radovi na fasadi mogu očekivati tokom naredne godine.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je predmet projektovanja zaštita mermerne fasade, kao i konsolidacija na mestima oštećenja. Navodi se i da je fasada objekta od bračkog mermera i druge vrste kamena i veštačkog mermera.

Za sada nije poznato koliko koštati sama obnova.

Podsetimo da je ovaj objekat sagrađen 1960. godine i da od tada služi kao središte okruga, a naknadno i kao Skupština grada. Poslednji veći radovi na ovom zdanju su rađeni pre više od jedne decenije, kada je utvrđeno da se u prizemlju kod drugog i trećeg ulaza sleže pod, pa je urađena kompletna sanacija armiranjem betonske ploče i zamenom dotrajalih i istrošenih mermernih ploča.

Tada je počelo renoviranje cele zgrade i zamenjeni su svi prozori, liftovi, okrečena je cela zgrada, renovirani svi toaleti, sagrađena nova podstanica, obnovljena hidroizolacija krova i urađeni drugi radovi na elektro, vodovodnoj i ostalim instalacijama. Od tada do danas, jedini veći radovi su bili renoviranje velike sale 2016. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay