Početna Gradske teme Skupština grada imenovala devet novih direktora novosadskih preduzeća i ustanova

Skupština grada imenovala devet novih direktora novosadskih preduzeća i ustanova

gradski_parlament

Skupština grada danas je imenovala devet novih direktora preduzeća i ustanova.

Direktor “Zelenila” je Miloš Egić iz Srpske napredne stranke, a iz iste stranke je i novi direktor “Puta” Dušan Radojičić. Kadar naprednjaka je i Nenad Barac, koji će voditi “Informatiku”, v.d. direktora Spensa je Milan Jarić iz SDPS-a, dok je Liga dala tri direktora i to Dušana Bajića u “Tržnici”, Gvozdena Perkovića u “Vodovodu” i Nadu Ilić u Apotekarskoj ustanovi “Novi Sad”.

Novi v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture je Siniša Jokić, dok je direktor Stambene agencije Goran Zarić iz SPO-a. Skupština je usvojila i ostavku direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Mirka Šipovca, a za sada niko nije predložen kao njegova zamena.

Na zasedanju je potvrđen i izbor Lasla Silađija za direktora Ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”. U petak, 15. jula će se održati još jedna sednica, jer je potrebno da se usvoji završni račun budžeta za 2015. godinu, sa čime se kasni zbog izbora.

13:00

Skupština grada će danas, 11. jula imenovati šest vršioca dužnosti direktora u javnim preduzećima u sklopu podele resora unutar vladajuće koalicije nakon nedavnog konstituisanja lokalne vlasti.

Ovo je samo početak kadrovskih promena na upravljačkim funkcijama u više preduzeća i ustanova kojima je osnivač Novi Sad, a većinu će i dalje držati SNS.

Što se tiče vršilaca dužnosti koji će danas biti postavljeni, većina je nepoznata široj javnosti, mada je deo njih već obavljao direktorske i druge funkcije na predlog partija kojima pripadaju.

U “Gradskom zelenilu” će se tako naći Miloš Egić iz Srpske napredne stranke, koji je proteklih godina bio načelnik Uprave za urbanizam. Egić je rođen 1978. godine i diplomirao je ekonomiju na Fakultetu “Braća Karić”. U zvaničnoj biografiji se navodi da je od 1998. do 2008. godine vodio piceriju “Lupus” u istoimenom tržnom centru, a da je od 2008. do 2012. godine bio preduzetnik u građevinarstvu. Potom je godinu dana bio direktor Zvezda filma i istovremeno bio predsednik Upravnog, pa Nadzornog odbora Spensa. Od novembra radi u Upravi za urbanizam.

SNS je predložila i v.d. direktora “Puta”, na čije čelo dolazi Dušan Radojičić. U biografiji se navodi da je rođen 1980. godine i da je diplomirao ekonomiju, ali bez podatka kada i na kom fakultetu. On je 2000/01. radio u knjigovodstvenoj agenciji “Impexmetal Novi Sad”, nakon čega od do 2010. godine radi u Aik Banci i potom prelazi u Razvojnu Banku Vojvodine gde ostaje do 2013. godine. Poslednjh godina radi u DOO “Održavanje i usluge” na funkcijama pomoćnika, a potom i zamenika direktora.

Kadar SNS je i Nenad Barac, koji će voditi “Informatiku”. Prema biografiji rođen je 1980. godine u Šavniku. Srednju elektrotehničku školu je završio u Podgorici, a potom Višu školu za poslovne sekretare i menadžment u Sremskim Karlovcima, kao i osnovne studije Univerziteta Union – Fakultet za poslovni menadžment. Karijeru je počeo u Podgorici radeći u “Agrokobinatu 13. jul” 1999/2000. godine, nakon čega od 2002. do 2007. godine radi u SZ “Sajam” u Novom Sadu, a od 2007. do 2012. godine je direktor “Silver line Systems” i u istom periodu je zaposlen kao referent u JKP “Tržnica”. Tokom 2012/13. je pomoćnik direktora DOO “Održavanje i usluge”, a od tada do danas direktor Slobodne carinske zone Novi Sad. U biografiji se navodi da je Barac i osnivač-preduzetnik SUTZR “Atrijum-in” iz Novog Sada.

Skupština će postaviti i v.d. direktora Spensa i tu će funkciju preuzeti Milan Jarić, koji je do 2012. bio član DS-a, nakon čega je prešao u SDPS Rasima Ljajića i sada nije sigurno u kojoj je stranci, mada prema podeli u vladajućoj koaliciji ovo preduzeće pripada SNS-u. Nekada je bio na funkciji pomoćnika direktora “Lisja” dok je DS vodio Novi Sad. U zvaničnoj biografiji Jarića se navodi da je rođen 1972. godine u Novom Sadu. Završio je srednju elektrotehničku školu, 1996. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici, a 2007. godine magistirao na Univerzitetu “Braća Karić”. Od 1997. godine radi u “Elnos”, a od 2001. u “Gumins”. Od 2003. godine do danas radi u JKP “Lisje”.

U podeli preduzeća dva su pripala i Ligi socijaldemokrata Vojvodine koja je za direktore predložila proverene kadrove koji su već bili na rukovodečim funkcijama. Tako će Dušan Bajić koji je već bio direktor JKP “Tržnica” od 2008. do 2012. godine ponovo sesti u istu fotelju. On je rođen 1956. godine, završio je Ekonomski fakultet i do sada je radio u nizu preduzeća uglavnom na rukovodećim funkcijama. Pored “Tržnice”, bio je i pomoćnik direktora u JKP “Put”, od 2000. do 2004. i direktor Spensa, a od 2014. do 2016. godine direktor Razvojnog fonda Vojvodine.

Ligaš Gvozdan Perković će biti novi direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”. On je rođen 1960. godine u Vrbasu, a u Novom Sadu je završio Pravni fakultet. Na početku radnog veka, od 1986. do 1992., godine je bio inspektor za privredni kriminal, a potom je godinama radio u Celsa korporaciji. Od 2000. do 2004. godine je bio direktor JKP “Tržnica”, a potom je postao direktor Turističke organizacije Vojvodine gde je bio do pre nekoliko nedelja kada je smenjen odlukom Pokrajinske vlade.

Skupština grada će na današnjoj sednici usvojiti i ostavku direktorke Apotekarske ustanove Slobodanke Mihajlović (SPS) i na njeno mesto imenovati Nadu Ilić iz LSV-a, koja je od 2008. godine pomoćnica direktora.

Takođe, nakon ostavke Miroslava Kopanje (SPS), na mesto direktora v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture će biti imenovan Siniša Jokić, dugogodišnji kustos Muzeja grada i jedan od najboljih poznavalaca Petrovaradinske tvrđave, a njega je na to mesto predložila Srpska napredna stranka.

Kao dopuna dnevnog reda je ubačena i ostavka direktora Stambene agencije Ratka Rogana (SPO) i njega će zameniti stranački kolega Goran Zarić koji je bio v.d. direktora JKP “Stan”.

Skupština će usvojiti i ostavku direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Mirka Šipovca, a za sada niko nije predložen kao njegova zamena.

Na sednici će biti formirane komisije i radna tela Skupštine. Na dnevnom redu parlamenta biće i imenovanje članova pojedinih nadzornih odbora, kao i potvrđivanje izbora Lasla Silađija za direktora Ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”. Njega je Upravni odbor, nakon isteka prethodnog mandata i sprovedenog konkursa, ponovo predložio na tu funkciju. Takođe, pravnik Danilo Durutović biće imenovan za zamenika sekretara Skupštine grada, pošto je Zlatko Bucalo, koji je na tu funkciju izabran pre nepunih mesec dana, podneo ostavku.

Zakazana je i nova sednica za petak, jer je potrebno da se usvoji završni račun budžeta za 2015. godinu. Zbog izbora, Novi Sad je zakasnio sa zakonskom obavezom da se usvoji završni račun.

Postoji mogućnost da 22. jula bude još jedna sednica Skupštine, ukoliko bude potrebno, ali to zavisi od toga da li će biti nekih materijala iz Gradskog veća.

Autor i foto: 021