Početna Gradske teme Skupština grada raspisuje konkurse za direktore sedam javnih preduzeća

Skupština grada raspisuje konkurse za direktore sedam javnih preduzeća

0

Odbornici Skupštine grada juče su doneli odluku da se raspišu javni konkursi za izbor direktora sedam gradskih preduzeća.

Direktori se biraju pošto ističe godinu dana od izbora sadašnjih vršilaca dužnosti. Na konkursu će se birati prvi ljudi “Vodovoda i kanalizacije”, “Tržnice”, “Gradskog zelenila”, “Čistoće”, “Informatike”, “Puta” i “Spensa”.

Opozicioni odbornici iz redova DS-a, Pokreta “Dosta je bilo” i SRS-a nisu glasali za konkurse jer smatraju da su oni farsa, pošto će se samo ponoviti situacija kao prilikom prethodnih izbora kada su postavljeni članovi SNS i njihovih koalicionih partnera. Oni su kao primer naveli da je na dnevnom redu i odluka o potvrđivanju izbora direktora Centra za socijalni rad nakon konkursa, na kojem je izabrana Dobrila Čačija koja je do sada bila v.d. direktora.

Predstavnici vlasti nisu uglavnom ni odgovarali na ove primedbe opozicije, a sam gradonačelnik Miloš Vučević je bio vrlo kratak, navodeći da ne može ništa da kaže o tome da li će se ponoviti izbor stranačkih ljudi.

– Ne znam, videćemo šta će biti. Ne mogu da znam unapred šta će biti na konkursu. Nisam siguran da su svi stranački ljudi, ali videćemo nakon konkursa – izjavio je Vučević.

Odbornici su na sednici usvojili i izveštaje o poslovanju nekoliko preduzeća u prošloj godini, izmene odluka o komunalnim taksama i odluke o javnim parkiralištima.

Pred Skupštinom je bilo i usvajanje izveštaja o radu pravobranilaštva u 2016. godini, kao i urbanistički planovi Vojinova u Sremskoj Kamenici, Futoga, Bukovca i dela Veternika.

Glasovima vladajuće većine, promenjeno je i nekoliko članova Upravnih i Školskih odbora.

Izvor: 021