Početna Gradske teme Skupština Novog Sada usvojila budžet za 2022. godinu

Skupština Novog Sada usvojila budžet za 2022. godinu

0

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Novog Sad, skupštinskom većinom usvojen je budžet grada za narednu godinu.video icon

“Budžet Grada Novog Sada za 2022. godinu iznosiće 35 milijardi i 688 miliona dinara, što je rekordno visok budžet u odnosu na prethodne godine. Ovo je pobeda Novog Sada i Novosađana. Ovo je jačanje grada”, naveo je gradonačelnik Miloš Vučević na svom Instagram nalogu.

“Novi Sad je prošao prosečnu platu od 600 evra. Beograd i Novi Sad su se sad drastično odvojili od ostatka gradova u Srbiji. Mislimo da će sledeća sezona biti rekordna građevinska sezona. Svi idu u zaključavanje, a kod nas svi rade, čak sam čuo da neki restorani rade bolje nego ranije, jer veliki broj ne putuje”, istakao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na probleme javnim preduzećima, napomenuvši da se radi njihovom rešavanju.

“Na Spensu smo smanjili pola zaposlenih. Šta da radimo sa GSP-om gde vozači traže platu za 20 posto veću, a imamo troškove milion evra? Budite pošteni pa kažite da u tu svrhu treba da poskupi prevoz, pa da karta ne košta 60 dinara nego 110. Ni Gradsko zelenilo ne može da izdrži bez pomoći grada. Cena odnošenja smeća je neekonomska”, rekao je Vučević.

Kako kaže, sledeća godina će biti godina sa velikim investicijama i imamo čemu da se radujemo.

“Mislimo da smo dobili dobre uslove za električne autobuse, s obzirom da je 1,1 posto kamata za kupovinu ovih autobusa. Zadužujemo se za kapitalne projekte. Gledaćemo da veći deo od 50 posto finansira Pokrajina a 50 posto finansira Grad”, bio je jasan gradonačelnik.

Glan gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić istakao je da će vatrogasci dobiti još jedno vozilo u prvom kvartalu sledeće godine.

“Trebalo je ovog meseca, ali zbog krize u automobilskoj industriji je pomereno na sledeću godinu. Neće biti dodatnih plaćanja, jer penale kašnjenja plaća firma koja ih isporučuje”, naglašava gradonačelnik.

Izvor: nsuzivo.rs / RTV
Foto: Miloš Vučević / Instagram