Početna Gradske teme Skupština prihvatila da se grade socijalni stanovi u Veterniku

Skupština prihvatila da se grade socijalni stanovi u Veterniku

SAMSUNG DIGITAL MOVIE
Skupština grada usvojila je završni račun budžeta za prošlu godinu.
Odbornici opozicije naveli su da je oko četiri milijarde dinara, što je gotovo četvrtina gradskog budžeta, “upumpano” u javna preduzeća, dok gradski budžet ima deficit od 1,2 milijarde dinara. Po njima, završni račun ukazuje na nerad u tim firmama, dok na sednici, kako su primetili, nema nijednog direktora niti izveštaja o njihovom poslovanju.

Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić izjavio je da je tokom 2014. godine 22,1 milijarda dinara prihoda ostvarena, dok je planirano 24,7 milijardi, odnosno realizacija je 89,5 odsto, dok su rashodi iznosili 17,5 milijardi i u odnosu na planirano ostvareno je 70,7 odsto.
– Smatram da realizacija može biti još bolja. Milijarda i 600 miliona dinara već je raspoređena budžetom za 2015. godinu, a oko 2,5 milijardi ostalo je iz suficita. Izrada rebalansa je u završnoj fazi i očekujem uskoro da i taj posao bude gotov i da predlog rebalansa budžeta bude prosleđen Gradskom veću pre letnje pauze – naveo je Mandić.
Na sednici Skupštine grada je za zamenicu zaštitnika građana izabrana Stojanka Varajić.
Rasprave je bilo još samo prilikom usvajanja Regulacionog plana Veternika, zbog zahteva više od hiljadu Veterničana da se odustane od ideje da se izgradi 270 stanova na uglu ulica Vojvode Putnika i Radničke za rešavanje stambenog pitanja izbeglih i prognanih osoba. Vlast je navela da je ta lokacija jedina koja po veličini odgovara potrebama projekta za koji je Novi Sad dobio 14 miliona evra s međunarodne donatorske konferencije u Sarajevu 2012. godine.
Pre same sednice neočekivano je povučen izveštaj o poslovanju GSP-a u prošloj godini.
Autor:021